Pakistan'da 6.2 deprem

Pakistan'ın batısında, Afganistan yakınlarında Richter ölçeğine göre 6,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İlk belirlemelere göre depremde 100'den fazla kişi öldü. Polis, yerel saatle sabaha karşı meydana gelen ve toprak kaymasına da neden olan depremde

Pakistan'da 6.2 deprem
Pakistan'ın batısında, Afganistan yakınlarında Richter ölçeğine göre 6,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İlk belirlemelere göre depremde 100'den fazla kişi öldü.

Polis, yerel saatle sabaha karşı meydana gelen ve toprak kaymasına da neden olan depremde ölenlerin çoğunun Ketta kentinin yaklaşık 50 kilometre doğusundaki Ziarat bölgesinde olduğunu belirtti.

Amerikan Jeofizik Enstitüsü, depremin merkez üssünün Pakistan'ın Ketta kentinin yaklaşık 70 kilometre kuzeydoğusu ile Afganistan'ın Kandahar kentinin yaklaşık 185 kilometre güneydoğusunda yerin 10 kilometre altında olduğunu kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya