Pakistan Başbakanına suikast

Pakistan'da, Başbakan Yusuf Rıza Gilani'nin araç konvoyuna düzenlenen saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi. Başbakan Gilani'nin sözcüsü Zahid Beşir, zırhlı aracına iki kurşun isabet eden Başbakan'ın emniyette olduğunu söyledi. Bir polis kayn

Pakistan Başbakanına suikast
Pakistan'da, Başbakan Yusuf Rıza Gilani'nin araç konvoyuna düzenlenen saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi. Başbakan Gilani'nin sözcüsü Zahid Beşir, zırhlı aracına iki kurşun isabet eden Başbakan'ın emniyette olduğunu söyledi. Bir polis kaynağı, saldırı anında Başbakan'ın araçta olmadığını söyledi.

Saldırının, başkent İslamabad'daki havaalanına giden ana yolda meydana geldiği, yakınlardaki bir tepeden ateş açıldığı kaydedildi. Gilani, suikasta kurban giden eski Başbakan Benazir Butto'nun lideri olduğu Pakistan Halk Partisi'nin önde gelenlerinden biri olarak tanınıyor.

Butto, 27 Aralıkta düzenlenen saldırıda hayatını kaybetmiş, ölümünden sonra 18 Şubatta yapılan seçimleri kazanan partisi ise koalisyon hükümetinde yer almıştı.


HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya