Oto devinden flaş karar

Dünyanın en büyük otomobil üreticisi Toyota, 112 bin 500 aracını hidrolik direksiyon ve elektrik aksamındaki hatadan ötürü geri çağırdı. Toyota'dan yapılan yazılı açıklamada, geri çağrılan araçlarda tespit edilen fabrika hatasının hidrolik direksiyonu dev

Oto devinden flaş karar
Dünyanın en büyük otomobil üreticisi Toyota, 112 bin 500 aracını hidrolik direksiyon ve elektrik aksamındaki hatadan ötürü geri çağırdı.
 
Toyota'dan yapılan yazılı açıklamada, geri çağrılan araçlarda tespit edilen fabrika hatasının hidrolik direksiyonu devre dışı bırakarak, kaza riskini artırabileceği belirtildi. Şirket, geri çağırmaya neden olan hatanın şimdiye kadar bilinen herhangi bir kaza ya da yaralanmaya yol açmadığını ve çağrılan araç sayısının 112 bin 500 olduğunu bildirdi.
 
Açıklamaya göre, büyük oranda ABD, Kanada ve Meksika'daki araç sahiplerini etkileyecek olan geri çağırım, 2014 ve 2015 model RAV4 sportif arazi araçlarının (SUV) yanı sıra 2015 yapımı Highlander ve Camry'leri de kapsıyor.
 
Hatalı araçlar, Toyota'nın yetkili satış bayileri tarafından ücretsiz olarak tamir edilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler