Osmanlı Türbesine Saldırı

Osmanlı İmparatorluğu'nun miraslarından olan Kosova'daki Bayraktarlar Türbesi, 10 kişilik hain bir grubun saldırısıyla yerle bir edildi. Cumartesi günü gerçekleşen olayda, gözü dönmüş canavarların ellerindeki beyzbol sopalarıyla türbeyi korumakla görevli

Osmanlı Türbesine Saldırı

Osmanlı İmparatorluğu'nun miraslarından olan Kosova'daki Bayraktarlar Türbesi, 10 kişilik hain bir grubun saldırısıyla yerle bir edildi. Cumartesi günü gerçekleşen olayda, gözü dönmüş canavarların ellerindeki beyzbol sopalarıyla türbeyi korumakla görevli 4 kişilik Türk aileyi de feci şekilde yaraladığı bildirildi.

OPERASYONLAR SÜRÜYOR
Kosova Kültür Bakanlığı, Kosova Türk Tabur Görev Kuvvet Komutanlığı ve hayırseverlerin desteği ile 2006 yılında restore ettirilen türbeye yapılan saldırının failleri, düzenlenen geniş çaplı operasyonla aranıyor. Görgü tanıkları, 3 ciple gelen saldırganların türbeyi yıktıktan sonra bomba da patlattıklarını söyledi.

ÖNLEMLER ARTIRILDI
Osmanlı motiflerinin de bulunduğu birçok eserin patlama sonrası yok olduğunu belirten yetkililer, "Bu skandal saldırı nedeniyle bölge halkı bir hayli tedirgin. Polis ekipleri, bölgede güvenlik önlemlerini artırdı. Ancak bu korumanın uzun süreli olmayacağı kesin" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya