Oruç tuttuğu için işten çıkartıldı

 Belediyeden yapılan açıklamada, çocukların yaz kampında eğitmen olarak çalışan iki animatörün oruçlu olmaları çocukların güvenliğini tehlikeye düşürdüğü öne sürüldü. İLGİNÇ GEREKÇEBelediye, iş sözleşmesinde animatörlerin çocuklarla beraber yemek yeme ve

Oruç tuttuğu için işten çıkartıldı

 

Belediyeden yapılan açıklamada, çocukların yaz kampında eğitmen olarak çalışan iki animatörün oruçlu olmaları çocukların güvenliğini tehlikeye düşürdüğü öne sürüldü.

 

İLGİNÇ GEREKÇE


Belediye, iş sözleşmesinde animatörlerin çocuklarla beraber yemek yeme ve içme şartının olduğunu ve animatörlerin buna aykırı davrandığının anlaşıldığını söyledi. Animatörlerin kamp programlarından çıkarıldıkları fakat sözleşme sürelerinin sonuna kadar maşlarının ödeneceğini belirtildi.

 

Kontrata çocuklarla beraber yemek yeme ve içme şartının konulmasıyla ilgili konuşan belediye yetkilisi Nicole Varet ise, 3 yıl önce de aynı durumla karşı karşıya kaldıklarını ve oruçlu bir animatörün kullandığı aracın kaza yapması sonucu birçok çocuğun yaralandığını söyledi. Varet, bu sebeple kontrata böyle bir madde eklediklerini ifade etti.

 

BELEDİYE AYRIMCILIK YAPIYOR

 

Animatörlerin avukatığını yapan Mohand Yanat ise müvekkillerinin bu duruma anlam veremediklerini belirterek, "Dini vecibesini yerine getiren bir insanın yeteneklerinin zarar görebileceği fikrine ulaşabilirsiniz?" sorusunu yöneltti.

 

Fransa Müslüman Konseyi İslamofobik saldırıları inceleme komisyonu başkanı Abdullah Zekri, belediyeyi ayrımcılıkla suçlayarak kınadı. Din özgürlüğün en temel hakların başında geldiğini belirten Zekri, hiçbir durumda bir kişinin dinini yaşamasının engellenemeyeceğinin altını çizdi.

 

Bu arada Fransa Müslüman dernekleri Cumartesi günü Gennevilliers Belediyesi önünde protesto yürüyüşü düzenleyecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler