Ordudan müthiş gözdağı

Mısır resmi haber ajansı MENA'nın aktardığına göre, Bedii Devrim Muhafızları Karargahı'nın önünde yaşanan ve 55'te fazla kişinin ölümü, yüzlerce kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan olaylarda "şiddeti körüklemek"le suçlanıyor. Savcılık ayrıca aralarında B

Ordudan müthiş gözdağı
Mısır resmi haber ajansı MENA'nın aktardığına göre, Bedii Devrim Muhafızları Karargahı'nın önünde yaşanan ve 55'te fazla kişinin ölümü, yüzlerce kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan olaylarda "şiddeti körüklemek"le suçlanıyor.
 
Savcılık ayrıca aralarında Bedii’nin yardımcısı Mahmud İzzet ile Müslüman Kardeşler’in önde gelen isimlerinden İssam el Eryan ile Muhammed el Beltagi’nin de bulunduğu 10 kişi için tutuklama kararı çıkardı.
 
Müslüman Kardeşler sözcüsü Cihad el Haddad, henüz kimsenin gözaltına alınmadığını belirterek, söz konusu suçlamaların Muhammed Mursi’nin cumhurbaşkanlığının iadesini isteyen direnişi kırmak için atılmış bir adım olduğunu belirtti.
 
El Haddad, Reuters’a telefonla yaptığı açıklamada, Adeviye Meydanı’ndaki gösterilere atıfla “Bunlar polis devletinin Rabia’daki protestoyu dağıtma çabasından başka bir şey değil” dedi.
 
Sözcü, bazı aranan liderlerin halihazırda protestoda olduğunu da söyledi.
 
Mısır’da önceki gün yaşanan olaylarda polis ve ordu Devrim Muhafızları Karargahı’nın önünde toplanan Mursi yanlılarına ateş açmıştı. Mısır sağlık bakanlığı’nın açıklamasına göre olaylar sonucu 55’ten fazla kişi hayatını kaybederken 430’dan fazla kişi de yaralandı.
 
Mısır ordusundan yapılan açıklamada ise “silahlı bir grubun” karargaha saldırması üzerine göstericilere müdahale edildiği belirtildi. Daha sonra yapılan açıklamada da çıkan kargaşada bir subayın hayatını kaybettiği 42 askerin ise yaralandığı vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya