Ordu sıkıyönetim ilan etti

Tayland’da aylardır süren çatışmalar ve sokak gösterileri sonrası ordu, yasalar ve düzenin korunmasını sağlamak gerekçesiyle sıkıyönetim ilan ettiğini duyurdu.Tayland’da aylardır süren sokak gösterileri ve çatışmalar sonrası hükümetin işlevini yitirdiğini

Ordu sıkıyönetim ilan etti

Tayland’da aylardır süren çatışmalar ve sokak gösterileri sonrası ordu, yasalar ve düzenin korunmasını sağlamak gerekçesiyle sıkıyönetim ilan ettiğini duyurdu.

Tayland’da aylardır süren sokak gösterileri ve çatışmalar sonrası hükümetin işlevini yitirdiğini dile getiren ordu yetkilileri sıkıyönetim ilan ettiklerini belirtti.

Ordu güçleri televizyondan yaptığı açıklamada barış ve huzurun tesisi için sıkıyönetim ilan ettiğini belirtti. Açıklamada ayrıca, “Kamuoyunun paniğe kapılmasına gerek yok, herkes normal hayatını yaşamaya devam edebilir” denildi. Atılan adımın bir “darbe” olmadığını da kaydeden ordu yetkilileri amaçlarının sadece ulusal güvenliği sağlamak olduğunu belirtti. Tayland Baş Güvenlik Danışmanı Paradprn Pattanatabut ise hükümetin ordunun kararını “istişare” etme hakkı olmadığını belirtti. Pattanatabut, “Her şey normal. Ordu tüm ulusun ulusal güvenliğinden sorumludur” dedi.

Açıklanan karar sonrası Tayland ordusu birçok caddede birliklerini konuşlandırmaya başladı. Muhalifler tarafından kuşatılan hükümet binalarında tek tek kontrolü ele geçirmeye başlayan ordu güçleri gösteri düzenlemeye çalışan grupları da engelledi. Tayland’da aylardır Başbakan Yingluck Shinawatra’nın istifasını isteyen muhalifler sokaklarda protesto gösterilerinde bulunuyordu. Başta Bangkok olmak üzere birçok kent ve caddede barikatlar kuran muhalifler hükümet binalarını da kuşatarak Shinawatra’nın istifa etmesini istemişlerdi. Tayland mahkemesi de yaşanan protestolar sonucu Mayıs ayı başlarında Shinawatra’nın ve birçok bakanın istifa etmesini istemişti.

Ordu güçleri ise en son 2006 yılında dönemin başbakanı Thaksin Shinawatra’nın ülke dışında olmasını fırsat bilerek yönetime el koymuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya