Onlar 2015'e girdi!

2015 birçok ülkede görkemli bir şekilde karşılanıyor. Tayland yeni yıl 2015'e ışık ve havai fişek gösterileriyle 'merhaba' dedi.Yeni Zelanda, yeni yılı karşılayan ilk ülkelerden biri oldu.KUTLAMALARDAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!2015'E İLK GİRENÜLKELER: KR

Onlar 2015'e girdi!

2015 birçok ülkede görkemli bir şekilde karşılanıyor. Tayland yeni yıl 2015'e ışık ve havai fişek gösterileriyle 'merhaba' dedi.

Yeni Zelanda, yeni yılı karşılayan ilk ülkelerden biri oldu.

KUTLAMALARDAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!

2015'E İLK GİRENÜLKELER: KRİBATİ VE SAMOA

Pasifik'teki ada ülkeleri Kiribati ve Samoa, 2015'e ilk giren ülkeler oldu. Her sene olduğu gibi dünyada yılbaşı, ilk olarak Kribati ve Samoa'da kutlandı. Adalar, Türkiye saati ile (TSİ) 12.00'de 2015'e merhaba dedi. Kiribati ve Samoa'nın ardından Yeni Zelanda ve Fiji de TSİ 13.00'te yeni yıla girdi.

YENİ ZELANDA

Pasifik Okyanusu'ndaki ada ülkesi Yeni Zelanda, 2015'e girdi. Başkent Wellington'da kutlanan yeni yıl, havai fişeklerle karşılandı. Yeni Zelanda'nın en büyük şehri Auckland'da da havai fişek gösterisi düzenlendi. Auckland'da Sky Tower'den yapılan havai fişek gösterisi ise renkli görüntüler oluşturdu.

AVUSTRALYA

Avustralya, 2015 yılına girdiği ilk dakikaları havai fişeklerle kutladı. Avustralya, Yeni Zelanda'nın ardından görsel bir şölen eşliğinde 2015 yılına girdi. TSİ 15:00'te yeni yıla"merhaba" diyen Avustralya'da binlerce kişi Sydney limanı ve Sydney limanı köprüsünde düzenlenen geleneksel havai fişek gösterisini dakikalarca izledi. Limanda düzenlenen kutlamalarda birbirinden farklı havai fişek gösterileri gerçekleştirildi. Yeni Zelanda, TSİ 13:00'da 2015 yılına giren ilk ülke olmuştu.

KUZEY KORE

Kuzey Kore 2015 yılının ilk dakikalarını havai fişeklerin kullanıldığı görsel şölenle karşıladı.

Türkiye'nin yeni yıla girmesine saatler kala Kuzey Kore coğrafi konumu nedeniyle 2015 yılına ilk girenülkelerden oldu. Ülkenin başkenti Pyongyang'da bulunan 170 metre yüksekliğindeki Juche Tower'da fırlatılan havai fişekler eşliğinde yeni yıla giren Kuzey Koreliler, dakikalarca görsel şöleni izlediler. Kutlamalar kapsamında kule yakınlarında bulunan Taedong Irmağı'na yerleştirilen gemilerden de yüzlerce havai fişek ateşlendi.

JAPONYA

Yeni yıla ilk giren ülkelerden olan Japonya, 2015 yılının ilk dakikalarını balonlarla karşıladı.

Yeni Zelanda ve Avustralya'nın yeni yıla girmesinin ardından Japonya da 2015 yılına giren ilk ülkelerden biri oldu. Ülkenin başkenti Tokyo'da bir araya gelen binlerce kişi 2015 yılını renkli balonlarla karşıladı.

Tokyo'nun Minato-ku'daki Shiba parkında organize edilen konsere katılan Japonlar, 333 metre yükseklikteki Japonya Kulesi'nin ışıklandırmasının sunduğu görsel şölen eşliğinde yeni yılı kutladılar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya