Ölürsem harcamalar azalır!

Yunanistan’ın adeta kâbusa dönüşen borç sorunu İş Yatırım’ın Londra’da düzenlediği yatırımcı konferansına da yansıdı. Etkinlikler nedeniyle Londra’da bulunan Atina Borsa Başkanı Sokrates Lazaridis bir grup gazeteciye verdiği demeçte ilgi çekici açıklamala

Ölürsem harcamalar azalır!

Yunanistan’ın adeta kâbusa dönüşen borç sorunu İş Yatırım’ın Londra’da düzenlediği yatırımcı konferansına da yansıdı. Etkinlikler nedeniyle Londra’da bulunan Atina Borsa Başkanı Sokrates Lazaridis bir grup gazeteciye verdiği demeçte ilgi çekici açıklamalarda bulundu. Lazaridis, ülkesinin borç sorununu çözebilmesi için büyük miktarda vergi toplaması gerektiğini belirterek, “Sırf vergi gelirleri artsın diye krizle birlikte sigara tüketimini iki pakete çıkardım. Böylece belki erken ölürüm ve ülkemin benim için emeklilik harcamaları da düşer” diyerek de espri yapmayı ihmal etmedi. Lazaridis artık siyasilerin tartışmayı bırakıp bir an önce icraata geçmesi gerektiğini vurguladı.

ETKİLER UZUN SÜRER

İş Yatırım’ın Londra’da düzenlediği “Doğu Akdeniz saklı zenginleri” başlıklı konferansta Yunanistan, Mısır ve Türkiye borsa başkanları bir araya geldi. Lazaridis ülkesinin yeniden toparlanabilmesi için en az iki yıl geçmesi gerektiğine dikkat çekerken krizin etkilerinin ise uzun süre devam edeceğini vurguladı. Önlerindeki en önemli ajandanın özelleştirme olduğunu kaydeden Lazaridis henüz net bir özelleştirme programlarının olmadığını ancak 2013 yılı sonuna kadar ki 2.5 yıl içinde 15 milyar Euro’luk özelleştirmenin takvime bağlandığını toplam özelleştirme miktarının ise 50 milyar Euro’yu bulacağını ifade etti. 258 şirketlik Atina Borsası’nın 50 milyar Euro piyasa değeri olduğunu söyleyen Lazaridis bu yıl toplam yabancı yatırımcı satışının 350 milyon Euro olduğuna işaret etti.

‘TÜRKLERE KARŞI DEĞİLİZ’

Sanıldığının aksine Yunanlıların Türk şirketlerinin ülkede yatırım yapmasına karşı olmadıklarını vurgulayan Lazaridis geçen yıllarda çok küçük tepkilerin basın tarafından abartıldığını ama bunun Yunanistan’ın genelini yansıtmadığını söyledi. Lazaridis Türk şirketlerinin Yunanistan’a yatırımla ilgilendiğini belirterek büyük bir Türk şirketinin Yunanistan’ın kuzeyinde sıfırdan enerji yatırımı için çalışmalara başladığını ilk kez açıkladı. NBG’nin Finansbank’ı alarak çok iyi bir iş yaptığını söyleyen Lazaridis “Bu alım bir başarı öyküsü. Şu anda Yunan bankaları sadece Türkiye’den değil Balkan ülkelerinde yaptıkları yatırımlardan da kâr elde etmeye başladılar” dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya