Ölümle burun buruna yaşıyor

Kalbi göğüs kafesinin dışında ince bir deri tabakasıyla kaplı olarak doğan Hindistan'ın Ahmedabad kentinde yaşayan 18 yaşındaki Arpit Gohil'in kalbi dışarıda atıyor.'Kalbi göğüs kafesinden dışarıda doğan" anlamına gelen Ektopia kordisli Cantrell pentoloji

Ölümle burun buruna yaşıyor

Kalbi göğüs kafesinin dışında ince bir deri tabakasıyla kaplı olarak doğan Hindistan'ın Ahmedabad kentinde yaşayan 18 yaşındaki Arpit Gohil'in kalbi dışarıda atıyor.

'Kalbi göğüs kafesinden dışarıda doğan" anlamına gelen Ektopia kordisli Cantrell pentolojisi vakası olan Gohil, doğduğunda doktorlar tarafından ailesine çok yaşayamayacağı söylendi. Bugüne kadar hayatta kalarak herkesi şaşırtan Gohil, her an bir düşme veya çarpışma sonucu ölümle burun buruna gelebilir.

Gohil'in hastalığı, Cantrell pentolojisi olarak da bilinen anne karnındaki bebeğin gelişiminin etkilenmesi sonucu bebeğin kalp veya bağırsaklar gibi organlarının dışarıda bir şekilde doğması anlamına geliyor. Çok nadir görülen bu hastalıkla doğan bebeğin çok iyi korunması gerekiyor.

Dünyada yalnızca 165 kişide görülen ve çoğunlukla ölümle sonuçlanan bu hastalıkla yaşayan Gohil, 18 yaşında ve hayatını idame ettirebiliyor. Diğer çocuklar gibi büyüyen, ağaca tırmanan, traktör sürüp tarla işlerine yardım eden Gohil, "Benim hiçbir sorunum yok, böyle yaşamaya alıştım" dedi ve ekledi, "Her normal insan gibi her şeyi yapabiliyorum. Tarlada çalışırken, traktör veya bisiklet sürerken sorun yaşamıyorum."

Öte yandan Gohil'in diyaframının bir bölümü çalışmıyor ve geri kalan kasları ise fazla yoruluyor. Bu tür vakalar ise zatürre gibi hastalıklara normal insanlardan daha kolay yakalanabiliyor ve atlatmaları daha zor oluyor.

Ahmedabad kenti yakınlarındaki Nadiad şehrindeki DDMM Kalp Enstitüsü Müdürü Dr. Sanjeeth Peter ise, Gohil'in her saniye ölüm riskiyle karşı karşıya olduğunu belirterek, "Vücudundaki bu sorunla yaşamayı öğrendi fakat çok zayıf ve bu şekilde ne kadar yaşar bilmiyoruz. Kayması, düşmesi veya bir şeye çarpması ciddi sorunlara neden olur. Kalbini korumaya çalışıyor fakat tarlada çalışması kendisini yüzde 100 olarak güvende tutmuyor" sözlerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya