Ölü sayısı 357'ye yükseldi

Başkent Tegucigalpa'nın 140 kilometre kuzeyinde yer alan Comayagua kentindeki hapishanede dün gece çıkan yangında mahkumların büyük bir kısmının anahtarları bulunamayan hücrelerinden çıkamadıkları için yandığı ya da dumandan boğulduğu belirtildi.Cezaevind

Ölü sayısı 357'ye yükseldi

Başkent Tegucigalpa'nın 140 kilometre kuzeyinde yer alan Comayagua kentindeki hapishanede dün gece çıkan yangında mahkumların büyük bir kısmının anahtarları bulunamayan hücrelerinden çıkamadıkları için yandığı ya da dumandan boğulduğu belirtildi.

Cezaevindeki 852 mahkumdan 356'sının akıbetinin bilinmediğini aktaran yetkililer, bu mahkumların büyük bir kısımın öldüğünden endişe ettiklerini, diğerlerinin ise yaralı olarak kurtulmuş olabileceğini kaydetti.

Yangının isyan çıkaran mahkumlar tarafından mı yoksa kısa devre nedeniyle mi çıktığı henüz belirlenemedi. 

Mahkumların akrabaları, yakınlarının durumunu öğrenebilmek için Santa Teresa Hastanesinin önünde bekliyor.

Santa Teresa Hastanesine 12, Tegucigalpa'daki Escuela Hastanesine ise 9 yaralı getirildiği bildirildi.

Yetkililer, kurbanların büyük bir kısmının tanınmayacak derecede yandığını, kimliklerinin belirlenmesinin en az üç ay süreceğini belirtti.

Dünyanın en yüksek cinayet oranına sahip olan Honduras'ta Devlet Başkanı Porfirio Lobo, 2010 yılında ülkedeki aşırı kalabalık 24 cezaevinden 9'unda olağanüstü durum ilan etmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya