Öldürüp Görüntüleri Yayınladılar

Güvenlik kuvvetlerinin göz yummasıyla eylemlerinin şiddetini giderek artıran aşırı sağcıların son kurbanı bir Tacik'le Dağıstanlı bir genç oldu. Daha önce Rus olmayanların dövülme görüntüleri yayımlanmıştı, ancak ırkçılar kafa kesme görüntülerini internet

Öldürüp Görüntüleri Yayınladılar

Güvenlik kuvvetlerinin göz yummasıyla eylemlerinin şiddetini giderek artıran aşırı sağcıların son kurbanı bir Tacik'le Dağıstanlı bir genç oldu. Daha önce Rus olmayanların dövülme görüntüleri yayımlanmıştı, ancak ırkçılar kafa kesme görüntülerini internete ilk kez koydu.

Üç dakika süren görüntülerin başında "Rusya Nasyonal Sosyalist Partisi'nin Tacik ve Dağıstanlı iki göçmeni tutuklama ve infaz operasyonu 2007" yazısı yer alıyor. Kaçırılan iki genç bir ormanda Nazi bayrağının önünde elleri ve ağızları bağlanmış vaziyette duruyor. Daha sonra gençler sırasıyla kameraya bakarak, "Bizi Rus Nasyonal Sosyalistleri tutukladı" diyor.

Yüzü maskeli bir kişi, "Yaşasın Rusya!" diye bağırarak elindeki büyük bir bıçakla kurbanının kafasını tek vuruşta kesiyor. Bu sırada kameraman yakın çekim yapıyor, fonda ise gitar sesi duyuluyor. İkinci kurban ise ensesine ateş edilerek öldürülüyor; cansız beden önceden hazırlanmış mezara düşüyor. Cinayetlerin ardından ekrana gelen iki maskeli kişi Nazi selamı veriyor.

Haber sitesi newsru.com, "Çeçenistan'daki kafa kesmeler dahil, daha önce hiç bu kadar vahşi ve ayrıntılı görüntüler Rus internetinde yayımlanmamıştı. Sinirleri sağlam olanların bile zorlukla izleyebileceği görüntüler bunlar" diye yazdı. Görüntüler, El Kaide militanlarının Irak'taki idam görüntülerine de benziyor.

İnsan hakları örgütlerine göre Rusya'da 114 aşırı milliyetçi örgüt çatısı altında faaliyet gösteren yarım milyon genç bulunuyor. Yılbaşından bu yana ırkçılar tarafından öldürülen yabancı sayısı 40'a yaklaşmış durumda

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya