Olaylı referandumdan sonra Kırım'ı tanıyan ilk ülke

Rusya yanlısı eylemcilerin, Ukrayna'nın Kırım'daki Karadeniz Donanması karargahına girdikleri ve kontrolü ele geçirdikleri bildirildi. Ukrayna'dan tek taraflı bağımsızlığını ve Rusya'ya katıldığını ilan eden Kırım Özerk Cumhuriyeti'nde hareketlilik yaşand

Olaylı referandumdan sonra Kırım'ı tanıyan ilk ülke

Rusya yanlısı eylemcilerin, Ukrayna'nın Kırım'daki Karadeniz Donanması karargahına girdikleri ve kontrolü ele geçirdikleri bildirildi. Ukrayna'dan tek taraflı bağımsızlığını ve Rusya'ya katıldığını ilan eden Kırım Özerk Cumhuriyeti'nde hareketlilik yaşandı. Yüzlerce maskeli kişinin, Sivastopol kentindeki Ukrayna'ya ait Karadeniz Donanması karargah binasına sis bombası attığı ve Rus bayrağı çektiği belirtildi.

KAZAKİSTAN TANIDI

Kazakistan, ise Kırım'ın Rusya'ya bağlanmasının kabul edildiği referandumu tanıdı. Ab ve ABD, referandumu tanımadığını duyurmuştu. Kazakistan Dışişleri Bakanlığı, yaptığı açıklamada, referandum sonucunu, halkın iradesinin özgür ifadesi ve ulusların kendi kaderini tayin hakkının uygulanmasının manifestosu olarak değerlendirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya