Olaylardan dolayı 672 tutuklama

Ülkede yıllardır düzenlenen bu en büyük siyasi gösteride 20 binden fazla kişi toplanırken, polis göstericilere göz yaşartıcı gazla müdahale etti.Malezya'da 2012 ortasında yapılması beklenen genel seçimlerin öncesinde, 54 yıldır iktidarda olan Başbakan Nec

Olaylardan dolayı 672 tutuklama

Ülkede yıllardır düzenlenen bu en büyük siyasi gösteride 20 binden fazla kişi toplanırken, polis göstericilere göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

Malezya'da 2012 ortasında yapılması beklenen genel seçimlerin öncesinde, 54 yıldır iktidarda olan Başbakan Necib Razak'ın koalisyon hükümetinden seçim yasalarının daha adil ve şeffaf olmasını isteyen muhalefetin desteklediği gösteri, yasa dışı ilan edilmesine rağmen yapıldı.

Gösterilerde 672 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi. Görgü tanıkları, polislerin gözaltına aldığı kişiler arasında yaralılar olduğunu söylerken, polis yaralı olduğunu doğrulamadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya