Okul çöktü 82 öğrenci öldü

Haiti'de bir okul binasının çökmesi sonucu 82 kişi hayatını kaybetti, 100'den fazla kişi de yaralandı. Önceki gün başkent Port-au-Prince'in banliyölerinden Petionville'de bulunan 700 kişilik bir okul binası bilinmeyen bir nedenle çöktü. Anaokulundan ortao

Okul çöktü 82 öğrenci öldü
Haiti'de bir okul binasının çökmesi sonucu 82 kişi hayatını kaybetti, 100'den fazla kişi de yaralandı.

Önceki gün başkent Port-au-Prince'in banliyölerinden Petionville'de bulunan 700 kişilik bir okul binası bilinmeyen bir nedenle çöktü. Anaokulundan ortaokula kadar eğitim veren okulda meydana gelen göçükte 82 öğrenci öldü.

Sivil savunma yetkilisi Naida Lochard, enkaz altında çok sayıda çocuğun bulunduğundan endişe ettiklerini ifade etti. 3 ila 20 yaşlarındaki öğrencilerin okuduğu 3 katlı okulun çökmesi üzerine Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner de olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Haiti Kızılhaç Başkanı Michaele Gedeon, "Öğrenciler sınıflarında ders görüyordu. Bina öğrencilerin üzerine yıkıldı" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya