Öğrencilere biber gazlı müdahale!

Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesi'nde iki gün önce olaylar çıktı. Yerleşke içinde karşı karşıya gelen karşıt grupların arasına barikat kuran polis, olayları önlemeye çalıştı. Bu sırada bir öğrenci de cep telefonu ile olup biteni kaydetti.Görüntülerd

Öğrencilere biber gazlı müdahale!

Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesi'nde iki gün önce olaylar çıktı. Yerleşke içinde karşı karşıya gelen karşıt grupların arasına barikat kuran polis, olayları önlemeye çalıştı. Bu sırada bir öğrenci de cep telefonu ile olup biteni kaydetti.

Görüntülerde, karşıt görüşlü gruplar arasında barikat kuran çevik kuvvet ekipleri görülüyor. Atılan sloganlar arasında grup ile çevik kuvvet arasında bir gerginlik yaşanıyor. Çevik kuvvet ekipleri gruba gaz sıkarak müdahale ediyor. Daha sonra grup ile çevik kuvvet arasında kovalamaca yaşanıyor.

YÜRÜYÜŞTE GERGİNLİK ÇIKTI


Bu olayları protesto etmek için yaklaşık 100 kişilik grup, Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesi girişinde toplandı. Basın açıklaması yapan grup, kendilerine satırlarla saldırıldığını ancak üniversite yönetiminin olan bitene sessiz kaldığını öne sürdü. Grup basın açıklamasının ardında üniversitenin giriş kapısına "Marmara Satır Üniversitesi" yazılı pankartı astılar.

Öğrenciler daha sonra topluca Fahrettin Kerim Gökay Caddesi üzerinden Kadıköy'e doğru yürüyüşe geçti. Bu sırada sloganlar atarak yürüyen grup ile karşıt görüşlü iki kişi arasında gerginlik yaşandı. Tekbir getiren 2 kişi ile yürüyüş yapan grup arasındaki gerginlik polisin araya girmesiyle yatıştırıldı.

Gruba laf atan iki kişi, polis tarafından uzaklaştırıldıktan sonra gözaltına alındı. Gözaltına alınan iki kişi, polis ekiplerine "Yol kesip yürüyorlar. Neden onlara müdahale etmiyorsunuz? Onlara trafiği aksattıkları için 90 lira para cezası kesmeniz gerekir" diye tepki gösterdiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya