Obama'ya İphone kullandırmıyorlar!

ABD Başkanı Barack Obama, güvenilir olmadığı için iPhone kullanmadığını açıkladı.ABD'de Pentagon başta olmak üzere bazı devlet kurumlarının güvenlik gerekçesiyle kriptolu güvenliğe sahip BlackBerry telefonları kullandığı biliniyor. Ancak Barack Obama'nın

Obama'ya İphone kullandırmıyorlar!

ABD Başkanı Barack Obama, güvenilir olmadığı için iPhone kullanmadığını açıkladı.

ABD'de Pentagon başta olmak üzere bazı devlet kurumlarının güvenlik gerekçesiyle kriptolu güvenliğe sahip BlackBerry telefonları kullandığı biliniyor. Ancak Barack Obama'nın iPhone'u güvenilir bulmadığı için kullanmadığının ortaya çıkması şaşkınlığa neden oldu. İngiliz The Guardian gazetesinin haberine göre Obama yaptığı açıklamada danışmanlarının tavsiyesiyle BlackBerry kullandığını kaydetti ve ekledi: "Güvenlik gerekçesiyle iPhone kullanmama izin verilmiyor!"

Kızlarının iPhone kullandıklarını ve bu konuda herhangi bir müdahalede bulunmadığını söyleyen Obama, kızlarının iPhone'lardan gözlerini ayıramadığını da belirtti.

Google, Yahoo gibi popüler servisleri izlediği gerekçesiyle dünyadan tepki toplayan ABD Ulusal Güvenlik Kurumu (NSA) Obama'ya iPhone kullandırmazken, ilginçtir ki dünya genelinde milyonlarca kullanıcının verilerini izlemekte sakınca görmüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya