Obama'dan Türkiye'ye mesaj!

ABD Başkanı Barack Obama, Beyaz Saray muhabirleri onuruna Beyaz Saray’da gazetecileri ağırladığı Noel kutlamasında DHA muhabirine "İlk fırsatta tekrar Türkiye’ye gelmek istiyorum" dedi.Michelle ve Barack Obama tarafından geçen hafta düzenlenen Noel kutlam

Obama'dan Türkiye'ye mesaj!

ABD Başkanı Barack Obama, Beyaz Saray muhabirleri onuruna Beyaz Saray’da gazetecileri ağırladığı Noel kutlamasında DHA muhabirine "İlk fırsatta tekrar Türkiye’ye gelmek istiyorum" dedi.

Michelle ve Barack Obama tarafından geçen hafta düzenlenen Noel kutlamasına davet edilen tek Türk gazeteci olan DHA muhabiri Emel Bayrak’a konuşan Amerikan Başkanı Barack Obama, 2012’de bütün dünya için daha iyi bir yıl dileklerini bildirdi.

First Lady Michelle Obama ise yeniden Beyaz Saray’da görmekten mutluluk duyduğunu belirterek yeni yılda Türkiye için en iyi dileklerini iletti.

Başkan Obama, Bayrak’a ilk Avrupa gezisinde Türkiye’yi ziyaret etmek istediğini belirtip, "Hele İstanbul’un o güzelliğini görmek çok etkileyici idi" dedi.
Her yıl olduğu gibi bu yıl da Beyaz Saray’daki her odaya kurulmuş olan yılbaşı ağaçları gönüllüler tarafından çeşitli temalar ile süslenmişti. Ama en dikkat çekici süsleme ise büyük mavi odada bulunan, asker rütbelerini sembolize edilmiş asker eşleri tarafından elde yapılmış süslemeler idi.

Beyaz Sarayın koridorlarında beyaz veya lacivert renkli üniforma giymiş deniz subayları tarafından eşlik edilerek büyük devlet salonuna geçildi.

Beyaz mermer döşeli ana girişin sağ ve sol tarafında yer alan iki büyük devlet yemek salonlarındaki masalar üzerinde çeşit çeşit yemeklerin yanı sıra tamamı çikolatadan yapılmış kocaman Beyaz Saray pastası dikkat çekiciydi. Beyaz Saray’ın mutfağındaki şef tarafından hazırlanan bu dev Beyaz Saray pastasının daha sonra Michelle Obama tarafından Washington DC’deki yetimlere gönderileceğini öğrenildi.

DHA’ya konuşan Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konsey’indeki üst düzey bir yetkili Başkan Obama’nın Aralık ayı başında Türkiye’nin Dünya Girişimciler Zirvesine ev sahipliği etmesinin aslında Türkiye’nin sadece NATO müttefiki bir ülke olmasının ötesinde, iki ülkenin stratejik ortaklık vizyonu doğrultusunda başarı ile rol üstlenebileceğini göstermesinin mutluluk verdiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya