Obama'dan Esed'e Doğrudan Uyarı

ABD Başkanı Barack Obama, ''Bugün Esed ve onun komutası altındakilere şunu açıkça belirtmek istiyorum ki, dünyanın gözü üzerinizde, kimyasal silahların kullanımı tümüyle kabul edilemez. Bu silahları kullanmak gibi bir trajik hatada bulunursanız, bunun net

Obama'dan Esed'e Doğrudan Uyarı

ABD Başkanı Barack Obama, ''Bugün Esed ve onun komutası altındakilere şunu açıkça belirtmek istiyorum ki, dünyanın gözü üzerinizde, kimyasal silahların kullanımı tümüyle kabul edilemez. Bu silahları kullanmak gibi bir trajik hatada bulunursanız, bunun neticeleri olacaktır ve sorumlu tutulacaksınız. 21. yüzyılın, 20. yüzyılın en vahim silahlarıyla karartılmasına izin veremeyiz'' dedi.

Obama, nükleer silahların güvenlik altına alınmasıyla ilgili bir sempozyumda yaptığı açıklamada, insani yardımları sağlamaya ve muhalefetle temaslara devam ederek Suriye halkının meşru isteklerini desteklemeyi sürdüreceklerini söyledi.
 
Obama, ayrıca, ''Bugün Esed ve onun komutası altındakilere şunu açıkça belirtmek istiyorum ki, dünyanın gözü üzerinizde. Kimyasal silahların kullanımı tümüyle kabul edilemez. Bu silahları kullanmak gibi bir trajik hatada bulunursanız, bunun neticeleri olacaktır ve sorumlu tutulacaksınız. 21. yüzyılın, 20. yüzyılın en vahim silahlarıyla karartılmasına izin veremeyiz'' diye konuştu.  
 
 ''Kimyasal silahları kullanmayacağız''
 
Suriye diplomatik kaynakları, ülkedeki kimyasal silahların halka karşı kullanılmayacağını öne sürdü.
 
Suriye resmi haber ajansı SANA'nın haberine göre, dışişleri bakanlığından bir yetkili, ''Suriye yönetimi kimyasal silahları hiçbir koşul altında kendi halkına karşı kullanmayacak'' dedi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya