Obama'dan çok konuşulacak itiraf!

Obama'dan Tarihi İtiraf: Amerikalılar Washington’dan tamamen bıkmış durumda...ABD’de bütçe ve borçlanma limiti krizinin geçici bir süre olsa da aşılması üzerine basın açıklaması yapan Başkan Barack Obama, yaşananlar dolayısıyla Amerikalıların Washington’d

Obama'dan çok konuşulacak itiraf!

Obama'dan Tarihi İtiraf: Amerikalılar Washington’dan tamamen bıkmış durumda...

ABD’de bütçe ve borçlanma limiti krizinin geçici bir süre olsa da aşılması üzerine basın açıklaması yapan Başkan Barack Obama, yaşananlar dolayısıyla Amerikalıların Washington’dan tamamen bıkmış durumda olduğunu dile getirdi. Obama, “Amerikan halkının bu şehirde olanlarla ilgili hayal kırıklığı hiç bu kadar yüksek olmamıştı.” şeklinde konuştu.

ABD PARÇALANIYOR MU?

Federal sistemle yönetilen ABD'de Obama'nın bu sözleri, ABD parçalanacak mı iddialarını yeniden gündeme getirdi. Bilindiği üzere ABD eyalet sistemi ile yönetiliyor ve her eyalatin kendine göre kanunları var... Ama nihayetinde asıl kararlar Washington tarafından alınıyor...

Beyaz Saray’da basın mensuplarının karşısına çıkan Obama yaklaşık 20 dakikalık bir konuşma yaptı. 17 yıldan sonra yaşanan ilk kepenk kapatma hadisesinin sona erdiğini açıklayan Obama, bir süredir yaşanan krizi şu sözlerle özetledi: “Açık olalım. Burada kazanan yok. Son birkaç hafta ekonomimize tamamen gereksiz bir hasar verdi.”

Henüz krizin ekonomiye etkisini tam olarak bilemediklerine vurgu yapan Obama, bununla birlikte bütün analistlerin ekonomik büyümeye etki edeceği görüşünde olduğunu vurguladı.

Hükümeti kepenk kapatmaya iten bazı milletvekillerinin ‘Bunu Amerikan ekonomisini kurtarmak için yapıyoruz’ sözlerine dikkat çeken Obama “Son üç yıldır hiçbir şey ekonomimizi çeşitli taktiklerle imal edilmiş bu kriz kadar baltalamadı.” ifadelerini kullandı. Obama, krizin ABD’nin dünyadaki itibarına da çok zarar verdiğini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya