Obama'dan Avrupa'ya güven

ABD Başkanı Barack Obama, Avrupa'nın, avro bölgesi borç krizi çözecek durumda olduğunu söyledi.G-20 zirvesinin ardından bir basın toplantısı düzenleyen Obama, ''Avrupalı dostlarımızla son iki gündür yaptığımız toplantılarda, geçen hafta AB zirvesinde kriz

Obama'dan Avrupa'ya güven

ABD Başkanı Barack Obama, Avrupa'nın, avro bölgesi borç krizi çözecek durumda olduğunu söyledi.

G-20 zirvesinin ardından bir basın toplantısı düzenleyen Obama, ''Avrupalı dostlarımızla son iki gündür yaptığımız toplantılarda, geçen hafta AB zirvesinde krize son vermek için aldıkları kurtarma planını gözden geçirdik. Onları dinledikten sonra, Avrupa'nın bu sorunların çözeceğine inanıyorum''dedi.

ÇİN İLE GERGİNLİĞİ BİTİREN AÇIKLAMA

Çin'in ulusal para birimiyle ilgili esnekliği artırmasını memnuniyetle karşıladıkları ifade eden Obama, ''bu kritik kararın, dünya ekonomisinin büyümesi için de önemli olduğunu'' söyledi.

''Çin'in kararlılığını selamlıyoruz''diyen Obama, ''Bu uzun zamandır gündeme getirdiğimiz bir talepti'' ifadesini kullandı.

ABD'NİN EN BÜYÜK SORUNU İSTİHDAM

ABD ekonomisiyle ilgili soruları da yanıtlayan Obama, ABD ekonomisinin yavaş bir şekilde büyüdüğünü ve istihdam sorununun kendilerini hala rahatsız ettiğini söyledi.

Dünyanın karşılaştığı çeşitli sorunların, ekonomik büyümeyi riske soktuğunu ifade eden Obama, istihdamın artırılmasının ülkesindeki gelecek seçim kampanyasının ana merkezini oluşturacağını söyledi.

AVRUPA'YA ABD ÖRNEĞİ

Ekonomik kriz karşısında ABD'nin radikal kararlar aldığını hatırlatan Obama, aynı kararlarını zor durumdaki AB ülkeleri tarafından da alınması tavsiyesinde bulundu.

Obama, ''AB ülkeleri bizim yakın ticari ortağımız olacak, ancak avro para biriminin arkasında durduklarını göstermeleri için piyasaların, Avrupa'dan ciddi mesajlar beklediğini AB liderlerinin bilmesi gerekiyor''dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya