"Obama Türktür"

Daha önce yaptığı açıklamada, ABD Başkanı seçilen Obama'nın kimliği ve kökeni üzerine yaptığı araştırmalarda, Obama'nın atalarının sosyo-kültürel kimliğinde Türk izlerine rastladığını ileri süren Yurtesever, bugün Kadirli Vakfı'nda düzenlediği basın topla

"Obama Türktür"

Daha önce yaptığı açıklamada, ABD Başkanı seçilen Obama'nın kimliği ve kökeni üzerine yaptığı araştırmalarda, Obama'nın atalarının sosyo-kültürel kimliğinde Türk izlerine rastladığını ileri süren Yurtesever, bugün Kadirli Vakfı'nda düzenlediği basın toplantısında, bu iddiasını tekrarladı.

Yurtsever, ABD Başkanı seçilen Obama'nın kökeni üzerine yaptığı araştırmaları esnasında, Osmanlı'nın Mısır paşalığının, Sudan ve daha güneyde Victorya Gölü çevresi ile Kenya'nın batısı ve Uganda içlerine kadar uzanan bölgede "Türkiye" vilayetini kurduğunu öğrendiğini, o dönemde Osmanlı sultanının görevlendirdiği Türkiye valilerinden Musa Hamdi ve Ahmet paşaların mezarlarının da günümüzde halen Sudan'ın Hartum şehrinde bulunduğunu kaydetti.

Bu dönemde Afrika içlerinde kurulan Türkiye vilayetinin idari merkezinin Hartum şehri olduğunu, civarındaki yerli kabileleri yönetmek üzere de 12 teşkilat kurulduğunu belirten Yurtsever, "Osmanlı yönetimi Afrika içlerinde Türkiye vilayetini kurarken amacı; batılı Hıristiyan misyonerler vasıtasıyla burada Hıristiyanlığın yayılmasını önlemek, İslamiyet'i yaymak, Osmanlı/Türk kültürünü, kimliğini sevdirmek, zenci esir ticaretini önlemekti.

İşte bu dönemde Türkiye vilayetinin etki sahası içinde kalan Luo kabilesi şefleri İslamiyet'i kabul ettiler. Bunlar içinde 1870-1975 yılları arasında yaşayan ABD Başkanı Barack Obama'nın dedesi Hüseyin Onyango da vardır. Bahsi geçen kabile reisi inanç ve kültürel olarak Türkiye vilayetine bağlı, aynı kimliği benimseyen insandır. Barack Obama'nın dedesi Hüseyin Onyango, İslam inanç ve kültürünü, 'Türk kimliğini' torununa tarihi miras olarak bırakmıştır" dedi.

Osmanlı yönetiminin, Obama aşiretinin yaşadığı bölgeyi de içine alan Afrika içlerinde kurduğu Türkiye vilayetinde İslamiyet'i yaymak ve esir ticaretini önlemek için çok sayıda ferman yayınladığını ifade eden Yurtsever, "Batılı ülkeler bölgede zenci esir ticaretini vahşi bir şekilde uygularken Osmanlı sultanının fermanlarında yazılı olanlar 'özgürlük belgesi' olarak görülmelidir. Osmanlı padişahlarının yayınladığı zenci esirleri özgürlüğüne kavuşturma belgeleri, Obama aşiretinin Türk kimliğinin de
temelidir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya