Obama Rusya'yı suçladı!

ABD Başkani Barack Obama, günlük programı dışında yaptığı açıklamada, Malezya Havayolları'na ait, içinde 300'e yakın yolcu bulunan Boeing 777 tipi, MH17 sefer sayılı ucçağın Ukrayna-Rusya sınırında düşürülmesi ile ilgili olarak Rusya'yı suçladı.Obama, Bey

Obama Rusya'yı suçladı!

ABD Başkani Barack Obama, günlük programı dışında yaptığı açıklamada, Malezya Havayolları'na ait, içinde 300'e yakın yolcu bulunan Boeing 777 tipi, MH17 sefer sayılı ucçağın Ukrayna-Rusya sınırında düşürülmesi ile ilgili olarak Rusya'yı suçladı.

Obama, Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada, düşürülen uçakta hem Hollanda hem de ABD vatandaşı olan Quinn Lucas Schansman'ın da yaşamını yitirdiğini belirtirken, 'Bulgular gösteriyor ki MH17 sefer sayılı uçak, yerden firlatılan bir füze ile düşürüldü. Eldeki bilgilere göre, Rusya tarafindan desteklenen, Rusya yanlısı ayrılıkçı güçler uçağı yerden attıkları füze ile düşürdü. Rusya'nın silah desteği olmadan ayrılıkçıların bunu yapabilmesi mümkün değil' diyerek, Ukrayna'da bir an önce ateşkes çağrısında bulundu.

SİVİLLERE ZARAR VERMEMEK İÇİN ÖZEN GÖSTERMELİ
Konuşmasında İsrail'in Gazze'ye düzenlediği kara harekatına da değinen Obama, İsrail'in kendini savunma hakkı olduğunu ancak sivillere zarar vermemek için azami özeni göstermesi gerektiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler