Obama operasyona yeşil ışık yaktı

ABD Başkanı Barack Obama, Irak'ta IŞİD'in ilerleyişiyle ilgili gelişmeleri değerlendirdi, 'Kısa vadeli acilen uygulanması gereken askeri eylemler olacak. Ulusal Güvenlik birimi bu seçenekleri değerlendiriyor' dedi.Beyaz Saray'da gazetecilere açıklama yapa

Obama operasyona yeşil ışık yaktı

ABD Başkanı Barack Obama, Irak'ta IŞİD'in ilerleyişiyle ilgili gelişmeleri değerlendirdi, 'Kısa vadeli acilen uygulanması gereken askeri eylemler olacak. Ulusal Güvenlik birimi bu seçenekleri değerlendiriyor' dedi.Beyaz Saray'da gazetecilere açıklama yapan Obama, silahlı direnişle karşı karşıya olan Irak hükümetine destek olmak için tüm seçenekleri değerlendirdiğini söyledi.

10 soruda IŞİD... (IŞİD kimdir?)

ABD'nin hava opersayonu ya da başka bir harekât düzenleyip düzenlemeyeceği yönündeki soruyu, "Hiçbir seçeneği göz ardı etmiyoruz" diye cevaplayan Obama, "ABD, ulusal güvenliği tehlike altındaysa buna karşı askeri müdahalede bulunmaya hazırdır" diye konuştu.

Obama, 'cihatçıların' Irak'ta daha fazla ilerlemesine müsaade edilemeyeceğini söyledi.

KARA HAREKATI YOK

Obama'dan kısa süre sonra ABD Dışişleri Bakanlığı da bir açıklama yaptı. Buna göre ABD'nin kara harekâtı dışında tüm seçenekleri değerlendirdiği bildirildi. Irak'ı 2003 yılında işgal eden ABD ordusu, Aralık 2011'de bu ülkeden tamamen çekilmişti.

BİDEN, MALİKİ'Yİ ARADI

ABD Başkan Yardımcıs Joe Biden, Irak'ta yaşanan krizi değerlendirmek üzere Başbakan Nuri Maliki'yle telefonda görüştü.

IŞİD'in Musul'u ele geçirmesi ve diğer kentleri de tehdit etmesinin ardından gerçekleşen Biden - Maliki görüşmesinin detaylarıyla ilgili Washington ya da Bağdat'tan herhangi bir açıklama yapılmadı.

Fransa Dışişileri Bakanı Laurent Fabius, uluslararası güçleri acilen Irak'taki duruma müdahil olmaya çağırdı. Fabius, "IŞİD'in ilerleyişi Irak'ın egemenliğini ve bütünlüğünü cidde anlamda tehlikeye atmakta, bölgenin istikrarını da tehdit etmektedir. Uluslararası toplum zorunlu olarak bu sorunla ilgilenmelidir" açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler