Obama' Netanyahu'yu uyardı

 ABD Başkanı Barack Obama, İsrail'in Gazze'ye kara saldırısında sivil kayıpları en aza indirgemek için çalışacağını umduğunu söyledi. Obama, Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada, bu sabah Gazze'deki durumla ilgili olarak İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu i

Obama' Netanyahu'yu uyardı
 ABD Başkanı Barack Obama, İsrail'in Gazze'ye kara saldırısında sivil kayıpları en aza indirgemek için çalışacağını umduğunu söyledi.
 
Obama, Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada, bu sabah Gazze'deki durumla ilgili olarak İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefonda görüştüğünü belirterek, "Görüşmemizde, İsrail'e tüneller üzerinden terörist sızmaları tehdidini durdurma çabaları dahil İsrail'in Gazze'deki askeri operasyonunu konuştuk" ifadesini kullandı.
 
Görüşmede, İsrail'in kendini savunma hakkına güçlü desteğini yeniden teyit ettiğini belirten Obama, "Hiçbir ülke, sınırları içerisine roketlerin fırlatılmasını ya da topraklarına tüneller yoluyla teröristlerin sızmasını kabul etmemeli. Hatta Başbakan Netanyahu ile görüşmem sırasında, Tel Aviv'de sirenler çaldı" dedi.
 
Obama, ABD ve müttefiklerinin, bölgede gerilimin tırmanması ve daha fazla masum can kayıplarının yaşanması riskine dair derin endişelerini de net olarak ortaya koyduğuna değinerek, "Bu nedenle, İsrail'in, topraklarına roketlerin fırlatılmamasını sağlamaya yönelik askeri çabalarını desteklesek de mevcut askeri kara operasyonlarının tünellerle başa çıkmak için tasarlandığını anladığımızı da söyledik. İsrail'in bu sürece sivil kayıpları en aza indirgeyen bir biçimde yaklaşmaya devam edeceğini umuyoruz ve hepimiz, 2012 Kasım'daki ateşkese geri dönülmesi için sıkı çalışıyoruz" diye konuştu.
 
Barack Obama, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Mısır'ın ateşkes girişimini desteklemek için çalıştığını dile getirerek, görüşmede Netanyahu'ya, Kerry'nin, ilave istişarelerin ardından bölgeye seyahat etmeye hazır olduğunu söylediğini de kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler