Obama Müslümanlara seslendi

Washington'da Amerikan Kongresinde milyonların katıldığı bir törenle, İncil'e el basarak yemin eden Obama, ABD'nin 44'üncü başkanı oldu. Obama, ülkenin ilk siyah başkanı olarak Amerikan tarihine geçti. Böylece, köleler tarafından inşa edilen Beyaz Sarayda

Obama Müslümanlara seslendi

Washington'da Amerikan Kongresinde milyonların katıldığı bir törenle, İncil'e el basarak yemin eden Obama, ABD'nin 44'üncü başkanı oldu.

Obama, ülkenin ilk siyah başkanı olarak Amerikan tarihine geçti. Böylece, köleler tarafından inşa edilen Beyaz Sarayda ilk defa zenci bir başkan görev almış oldu.

Kongredeki törende takdim edilirken, ikinci adı ''Hussein'' yerine ''H'' kullanılması ve ''Barack H. Obama'' olarak tanıtılması dikkati çeken Obama, platforma çıkar çıkmaz meydanı dolduran kalabalıklar tarafından, ''Obama, Obama'' diye desteklendi.

Obama, ABD'nin eski başkanlarından Abraham Lincoln'un yemin ederken el bastığı ve 1861 yılından bu yana kullanılmayan İncil'e el bastı. İncil, ABD Federal Yüksek Mahkemesi Başkanı John G. Roberts Jr. tarafından tutuldu.
Barack Obama'nın, ABD anayasasını ve ülkeyi iç ve dış düşmanlardan koruyacağına ilişkin yemininin ilk cümlesini, Yargıç Roberts'tan sonra tekrar ederken şaşırdığı ve Roberts'ın ise Obama'ya bu cümleyi bir kez daha söyleyerek hatırlattığı görüldü.

Obama, ''Ben Barack Hussein Obama'' olarak başladığı yemininin ardından, yerel saatler 12.00'yi gösterdiğinde ABD Anayasasına göre Başkan oldu.

"MÜSLÜMAN DÜNYAYA" DA SESLENDİ
Barack Hussein Obama, ABD Başkanı sıfatıyla ilk konuşmasında, Müslüman dünyaya da seslendi ve ''İlerlemek için ortak çıkarlar ve karşılıklı saygıya dayalı yeni bir yol arıyoruz'' dedi.

Obama, batıdaki toplumları suçlayan liderlere de seslenerek, ''Unutmayın ki halklarınız sizi, yıktıklarınızla değil, inşa ettiklerinizle hatırlayacak'' dedi.
ABD Başkanı Obama, ''Hayat tarzımız için özür dilemeyeceğiz veya savunmamızı gevşetmeyeceğiz. Amacını terörle elde edenlere karşı kararlılığımızı güçlendireceğiz ve onları yeneceğiz'' diye konuştu.

Konuşmasında gerçekçi üslup kullanmaya özen gösteren Obama, ''Ülkemiz bir krizin ortasında. Ülkemiz savaşta. Ekonomimiz ciddi biçimde zayıfladı'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya