Obama; 24 Nisan'da 'soykırım' demeyecek

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Bernadette Meehan, ABD Başkanı Barack Obama'nın, Ermenilerin 1915 yılı olaylarının yıl dönümü olarak kabul ettiği 24 Nisan'da yapacağı açıklamada, "gerçeklerin tam, samimi ve adil kabulü yönünde çağrı" yapacağın

Obama; 24 Nisan'da 'soykırım' demeyecek
Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Bernadette Meehan, ABD Başkanı Barack Obama'nın, Ermenilerin 1915 yılı olaylarının yıl dönümü olarak kabul ettiği 24 Nisan'da yapacağı açıklamada, "gerçeklerin tam, samimi ve adil kabulü yönünde çağrı" yapacağını bildirdi.
Meehan, Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü Denis McDonough ile Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcısı Ben Rhodes'un, "Ermenilere karşı 1915 zulmünün 100. yıl anmalarını" görüşmek için ABD'deki Ermeni diaspora kuruluşları Amerika Ermeni Kurulu ile Amerika Ermeni Ulusal Komitesi'yle (ANCA) Beyaz Saray'da bir araya geldiğini kaydetti.
Meehan, "(McDonough ve Rhodes) Amerikalılar ile Ermenistan halkları arasındaki derin bağları hatırlayarak, sönen 1,5 milyon hayatı onurlandırmak için bu günün (24 Nisan) önemini ele aldılar ve Ermeni Amerikan toplumunun adalet adına ilkeli müdafaasına yönelik memnuniyetlerini dile getirdiler. ABD'nin, o günü, tüm tarafların çıkarına olduğuna inandığımız, gerçeklerin tam, samimi ve adil kabulü yönünde çağrı amaçlı kullanacağını belirttiler" değerlendirmesinde bulundu.
Meehan, McDonough ve Rhodes'un, ABD Başkanı Barack Obama'nın, Hazine Bakanı Jacob Lew'den, 24 Nisan'da Ermenistan'da bulunacak ABD delegesine başkanlık etmesini istediğini de hatırlattıklarını belirtti.
ANCA'dan yapılan yazılı açıklamada da "Görüşmede McDonough ve Rhodes, Obama'nın 24 Nisan açıklamasında 'soykırım' tanımlaması yapmayacağını teyit etti" ifadesi kullanıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler