Obama 15 gün sonra konuşacak

15 gün sonra başkan olacak olan Obama günlerdir konuşmuyor. Golf oynuyor, tatil yapıyor, daha başkan değilim diyordu. Nihayet sessizliğni bozdu. ABD'de bu ay yapılacak yemin töreninden sonra başkanlık görevini devralacak Barack Obama, Gazze'deki çatışmala

Obama 15 gün sonra konuşacak

15 gün sonra başkan olacak olan Obama günlerdir konuşmuyor. Golf oynuyor, tatil yapıyor, daha başkan değilim diyordu. Nihayet sessizliğni bozdu.

ABD'de bu ay yapılacak yemin töreninden sonra başkanlık görevini devralacak Barack Obama, Gazze'deki çatışmalar konusunda sessizliğini bozdu. Obama, Gazze ve İsrail'deki sivil can kayıplarıyla ilgili endişelerini dile getirdi.

Obama, bir İsrail tankının, BM okuluna açtığı ateşte 30 kişinin hayatını kaybetmesinden sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, "Gazze ve İsrail'de sivil can kaybı benim için derin endişe kaynağı" dedi.

Amerikan dış siyaseti konusunda şimdi ABD Başkanı George W. Bush'un konuşabileceğini belirten Obama, 20 ocaktaki yemin töreninden sonra söyleyecek çok şeyi olacağını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya