Nuri El Maliki Ankara'ya Geldi

Irak Başbakanı Nuri El Maliki, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine bir günlük ziyaret için, beraberinde 30 kişilik heyetle Ankara'ya geldi.Başbakan Maliki'yi Esenboğa Havalimanında Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Türkiye'nin Irak Özel Temsilcisi

Nuri El Maliki Ankara'ya Geldi

Irak Başbakanı Nuri El Maliki, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine bir günlük ziyaret için, beraberinde 30 kişilik heyetle Ankara'ya geldi.

Başbakan Maliki'yi Esenboğa Havalimanında Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Türkiye'nin Irak Özel Temsilcisi Büyükelçi Oğuz Çelikkol, Irak Türkmen Cephesi Ankara Temsilcisi Ahmet Muratlı, Irak Hükümet Sözcüsü Ali Debbağ ve diğer yetkililer karşıladı.

Maliki, havaalanında yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın daveti üzerine Ankara'ya geldiğini hatırlatarak, ticaret, ekonomi ve güvenlik alanında işbirliğini artırmaya yönelik görüşmeler yapacaklarını kaydetti.

Türkiye ile Irak arasında güvenlik alanında bir anlaşmanın ziyaret çerçevesinde imzalanıp imzalanmayacağının sorulması üzerine ise Maliki, görüşmelerin en önemli konularından birinin güvenlik işbirliği olduğunu, bu hususta geniş kapsamlı görüşmeler olacağını ve daha detaylı görüşmeler için Irak'tan Türkiye'ye bir heyet geleceğini bildirdi.

ZİYARET PROGRAMI

Maliki, Ankara programına Anıtkabir'i ziyaret ederek başlayacak. Daha sonra Başbakan Erdoğan ile bir araya gelecek olan Maliki, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından kabul edilecek. Maliki, yarın sabah Ankara'dan ayrılarak, bölge turunun ikinci durağı olan İran'a gidecek.

GÜVENLİK EN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDESİ

Maliki'nin Ankara'daki temaslarında, iki ülke ilişkilerini ilgilendiren, başta güvenlik olmak üzere, ticari ve ekonomik ilişkiler dahil her türlü konu ve sorun masaya yatırılacak.

Türk yetkililer, terör örgütü PKK ile mücadele konusunda Irak tarafına Türkiye'nin
hassasiyetlerini aktararak, bu konuda gereğinin yapılması taleplerini bir kez daha yineleyecekler.

Bu çerçevede Maliki'nin Ankara ziyareti sırasında, taslak üzerindeki çalışmaların tamamlanabilmesi halinde, terörle mücadelede işbirliği konusunda bir anlaşmanın da imzalanması öngörülüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya