Nobel depremi! Edebiyat ödülü verilmeyecek!

Dünyaca ünlü Nobel Edebiyat Ödülü, ödülü veren İsveç Akademisi'nde yaşanan cinsel saldırı ve sızıntı skandalı nedeniyle bu yıl verilmeyecek.

Nobel depremi! Edebiyat ödülü verilmeyecek!

İsveç Akademisi, Nobel Edebiyat Ödülü'nün bu sene verilmeyeceğini açıkladı.

Akademi kararını, bir üyenin eşi hakkındaki cinsel saldırı ve sızıntı iddiaları nedeniyle aldı.

Akademi üyelerinden şair Katarina Frostenson’un eşi Fransız fotoğrafçı Jean-Claude Arnault’a, 18 kadın tarafından cinsel taciz suçlaması yapılmıştı. Arnault’un 6 ödülün kazananını resmi açıklamadan önce sızdırdığı da ileri sürülmüştü.

Skandalın ardından İsveç Akademisi'nin 18 üyesinden 6'sı istifa etmiş, Frostenson ile birlikte 7 üye atıl duruma geçmişti.

Akademinin 18 üyesi ömür boyu bu göreve getiriliyor ve istifa edemiyor. Ancak isteyen üyeler toplantılara katılmamayı seçebiliyor. Akademiye yeni üye seçilmesi için ise 12 üyenin oyu gerekiyor. İsveç Kralı 16. Gustaf, akademinin varlığını sürdürebilmesi için üyelerin istifa etmesi ve yerlerine başkalarının getirilmesinin önünü açacak değişiklikleri yapmayı kabul etmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya