Nobel Barış Ödülü Avrupa Birliği'ne

Norveç'in başkenti Oslo'da bulunan Nobel Enstitüsü'nden yapılan resmi açıklama ile Nobel Barış Ödülü'nün bu yıl Avrupa Birliği'ne (AB) verildiği duyuruldu.ASSANGE VE ZARAKOLU DA ADAYDIAdaylar arasında öne çıkan isimler arasında, WikiLeak'in kurucusu Julia

Nobel Barış Ödülü Avrupa Birliği'ne

Norveç'in başkenti Oslo'da bulunan Nobel Enstitüsü'nden yapılan resmi açıklama ile Nobel Barış Ödülü'nün bu yıl Avrupa Birliği'ne (AB) verildiği duyuruldu.

ASSANGE VE ZARAKOLU DA ADAYDI

Adaylar arasında öne çıkan isimler arasında, WikiLeak'in kurucusu Julian Asange, rejim muhalifi olarak bilinen Rus tarihçi ve insan hakları savunucusu Lyudmila Alekseyeva, halen hapiste olan Belaruslu muhalif lider Ales Beliatsky ve şiddete karşı çalışmalarıyla tanınan Amerikalı akademisyen Gene Sharp bulunuyordu. KCK davası nedeniyle bir süre tutuklu kalan yayınca Ragıp Zarakolu da bu yılki ödüle aday gösterilmişt.

Ödül geçtiğimiz yıl üç kadına verilmişti. Liberya Devlet Başkanı Ellen Johnson Sirleaf, aynı ülkenin eski Devlet Başkanı Leymah Gbowee ve Yemenli muhalif Tevekkül Kerman odülün geçen seneki sahipleriydi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya