Netanyahu yemin etti!

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, dün sabah düzenlenen ve 5 kişinin yaşamını yitirdiği saldırının ardından sert açıklamalarda bulundu. "Kudüs savaşını kazanma yemin' eden Netanyahu "Bütün teröristlerle hesaplaşacaklarını" söyledi. "Bizi devletimizden v

Netanyahu yemin etti!
İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, dün sabah düzenlenen ve 5 kişinin yaşamını yitirdiği saldırının ardından sert açıklamalarda bulundu.
 
"Kudüs savaşını kazanma yemin' eden Netanyahu "Bütün teröristlerle hesaplaşacaklarını" söyledi.
 
"Bizi devletimizden ve başkentimizden söküp atmak isteyenler bunu başaramayacak" diye konuşan Netanyahu, batılı ülkelere çağrı yaptı.
 
İsrail Başbakanı çağrısında, "Bu katlima duyulan öfkeyi görmek istiyorum" derken, ABD Başkanı Barack Obama'dan saldırıyı kınayan bir açıklama geldi: "Masum sivillere karşı bu tür saldırıları hiçbir şey meşru gösteremez." Netanyahu ayrıca, saldırının, önceki gün Doğu Kudüslü bir otobüs şoförünün intiharıyla bağlantılandırılmasına da değinerek, "Otopsi raporu intihar ettiği noktasında şüpheye yer bırakmıyor. Ancak bu rapor, 'kan iftirasının' yayılmasını ve bu kişinin Yahudiler tarafından öldürüldüğüne inanılmasını engelleyemedi. Kışkırtmalar sonucu söz konusu alçakça katliam yaşandı" diye konuştu.
 
Kudüs'te hafta sonu, İsrailli otobüs firmasında şoför olarak çalışan Filistinli Hasan Yusuf er-Ramuni (32), araçta asılı halde ölü bulunmuştu. İsrail polisinin kısa sürede olayı "intihar" olarak açıklaması tepkilere neden olmuş, Ramuni'nin Filistin medyasında yayınlanan fotoğraflarında yüz, sırt ve ayak kısmında morlukların olduğunun görüldüğü ifade edilmişti. Kudüs'te dün sabah bir sinagoga düzenlenen saldırıda da 5 İsrailli hayatını kaybetmişti.
 
İKİ FİLİSTİNLİ GÖZALTINDA 
 
Bu arada İsrail polisinin, Kudüs'te bir Yahudi yerleşimciyi demir çubukla yaraladıkları gerekçesiyle 2 Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi.
 
İsrail devlet radyosunun İsrail polisine dayandırarak verdiği haberde, bir grup polisin Kudüs'te, bir Yahudi yerleşimciye demir çubukla saldıran 2 Filistinli genci gözaltına aldığı belirtildi.
 
Haberde, gözaltına alınan gençlerin 19 yaşında oldukları ve sorgulanmak üzere polis merkezine götürüldükleri aktarıldı. Kafasından yaralanan Yahudi yerleşimcinin hastanede tedavi altına alındığı ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler