Nelson Mandela konuşamıyor

Mandela'nın eski eşi Winnie Madikizela-Mandela, Güney Afrika'nın "The Sunday Independent" gazetesine açıklamasında, eylülden bu yana evinde tedavi gören 95 yaşındaki efsanevi liderin halen hasta olduğunu, ciğerlerini temizlemek için ve enfeksiyon riskine

Nelson Mandela konuşamıyor

Mandela'nın eski eşi Winnie Madikizela-Mandela, Güney Afrika'nın "The Sunday Independent" gazetesine açıklamasında, eylülden bu yana evinde tedavi gören 95 yaşındaki efsanevi liderin halen hasta olduğunu, ciğerlerini temizlemek için ve enfeksiyon riskine karşı ağzında tüpler bulunduğunu, bu nedenle konuşamadığını ve yüz işaretleriyle iletişim kurduğunu belirtti.

Doktorların, Mandela'nın sesine kavuşmasını umduklarını aktaran Winnie Madikizela-Mandela, eski eşinin solunum cihazına bağlı olduğuna ilişkin iddiaları ise yalanladı.

Winnie Madikizela-Mandela, Mandela'nın Johannesburg'daki evinde 22 doktor tarafından tedavi gördüğünü, akciğer enfeksiyonu tedavi edilse de ciğerlerinin halen hassas durumda olduğunu vurguladı.

Mandela'nın steril bir ortamda bulunması gerektiğini belirten Winnie Madikizela-Mandela, odasının yoğun bakım ünitesi gibi olduğunu da ifade etti.

Akciğer enfeksiyonu nedeniyle 8 Haziran'da hastaneye kaldırılan Mandela, 1 Eylül'de taburcu edilerek evine gönderilmişti.

Güney Afrika'daki ırkçı beyaz rejime karşı yürüttüğü mücadele nedeniyle ömrünün 27 yılını demir parmaklıklar ardında geçiren Mandela, ülkesine 5 yıl devlet başkanı olarak hizmet etmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya