NATO'dan flaş Rusya açıklaması

NATO Dışişleri Bakanları: "Rusya'nın saldırgan faaliyetleri Avro-Atlantik güvenliğini tehdit ederken, terörün tüm tür ve tezahürleri hepimiz için süregelen bir tehdit olmaya devam ediyor."

NATO'dan flaş Rusya açıklaması

Brüksel'deki NATO karargahında düzenlenen toplantı sonrası NATO Dışişleri Bakanları açıklama yayınladı.

Açıklama şöyle: "Rusya'nın saldırgan faaliyetleri Avro-Atlantik güvenliğini tehdit ederken, terörün tüm tür ve tezahürleri hepimiz için süregelen bir tehdit olmaya devam ediyor."

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de dün yaptığı açıklamada, Rusya'nın son yıllarda içeride ve dışarıda saldırgan tutum izlediğini belirterek, "Rus devletinin eylemlerinin sorumlusu tabii ki Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'dir. Saldırgan bir tavır modeli görüyoruz. Bunlara muhaliflerin öldürülmesi ve cinayet girişimleri dahil." demişti.

"TERÖR ÖRGÜTLERİYLE MÜCADELEMİZ SÜRECEK"

Bakanların ortak açıklaması öncesinde konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise, Türkiye'nin tüm terör örgütleriyle mücadelesinin süreceğini bildirdi.

Birinci oturumdaki hitabının ardından konuşması hakkında sosyal medya hesabından bilgi veren Çavuşoğlu, Türkiye'nin, Afganistan'da barış süreci için gerçekleşecek üst düzey toplantıya ev sahipliği yapacağını belirtti.

Libya'da istikrarın tesisi için Türkiye'nin desteğinin süreceğini kaydeden Çavuşoğlu, "PKK/YPG, Irak ve Suriye'ye de tehdit. Tüm terör örgütleriyle mücadelemiz devam edecek" ifadesini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya