NATO Rusya'dan endişeli!

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya'nın askeri tatbikatları hakkında endişeli olduklarını söyledi ve bu ülkeye tatbikatlar konusunda daha şeffaf olması çağrısında bulundu.Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi toplantısı için Brüksel'de bulunan Rusya D

NATO Rusya'dan endişeli!

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya'nın askeri tatbikatları hakkında endişeli olduklarını söyledi ve bu ülkeye tatbikatlar konusunda daha şeffaf olması çağrısında bulundu.

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi toplantısı için Brüksel'de bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile bir araya gelen Stoltenberg, görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yaptı.

Stoltenberg, "Rusya'nın yaptığı çok sayıdaki ani tatbikattan endişeliyiz çünkü ani tatbikatlar sayısı ve boyutuyla sınırlarımızda öngörülebilirlik ve şeffaflığı azaltıyor. Bence Rusların askeri faaliyetleriyle ilgili daha şeffaf olmalarıyla da bunu değiştirmeye çalışmalıyız" dedi.

Stoltenberg, Lavrov'dan NATO ve Rusya arasındaki askeri iletişim kanallarının açık tutulmasını istediğini çünkü bu hatların "daha öngörülebilirliğe ve yanlış anlamaların giderilmesine katkı yaptığını" söyledi.

Stoltenberg, görüşmede Lavrov'dan Rusya'nın "ayrılıkçılara desteğini ve Ukrayna'daki tüm askerlerini geri çekmesini" istediğini aktırdı. Stoltenberg, ateşkese tam uyum, ağır silahların çekilmesi ve AGİT gözlemcilerine tam erişim sağlanması dahil Minsk anlaşmalarının bütünüyle uygulanmasının önemini vurguladığını bildirdi.

Lavrov ise görüşme öncesinde basına yaptığı açıklamada, Rusya'nın NATO ile iletişim kanallarını asla dondurmayacağını söylemişti.

NATO, Kırım'ın gayrimeşru ilhakının ardından Rusya ile tüm fiili işbirliğini askıya alırken siyasi temasların süreceğini açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler