NATO Misrata'yı bombaladı

Libya televizyonu, "NATO'nun direnişçilere silah dağıtmasını durdurmak için Misrata Limanı'nın bombalandığını" duyurdu.Televizyonun haberinde, "NATO, bugün Libya silahlı kuvvetlerinin Misrata Limanı'nda uyguladığı ablukayı ihlal etmeye çalıştı. İttifak, a

NATO Misrata'yı bombaladı

Libya televizyonu, "NATO'nun direnişçilere silah dağıtmasını durdurmak için Misrata Limanı'nın bombalandığını" duyurdu.

Televizyonun haberinde, "NATO, bugün Libya silahlı kuvvetlerinin Misrata Limanı'nda uyguladığı ablukayı ihlal etmeye çalıştı. İttifak, aynı zamanda çeşitli deniz araçları kullanan silahlı suç çetelerine silah sevkiyatı yapmaya ve erzak dağıtmaya çalıştı, ancak onu denize kaçmaya zorlayan ağır bir bombardımana maruz kaldı" ifadesi kullanıldı.

Bu arada, Libyalı muhaliflerin bir sözcüsü, Libya lideri Muammer Kaddafi'ye bağlı güçlerle Misrata Havalimanı'nın kontrolü için çatıştıklarını söyledi.

Bir diğer sözcü de NATO'nun, düzenlediği hava saldırılarında, Libyalı muhaliflerin elindeki Zintan kenti yakınında, Libya lideri Muammer Kaddafi'ye bağlı güçlere ait mevzileri vurduğunu kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler