NATO hayrat değil faturayı ödeyin!

NATO bombardımanına rağmen Libya lideri Muammer Kaddafi’nin direnmeyi sürdürdüğü günlerde ABD Savunma Bakanı Robert Gates, “Tarihin en büyük askeri ittifakı, nüfus yoğunluğu düşük bir ülkenin yetersiz silaha sahip rejimine karşı sadece 11 haftadır bir ope

NATO hayrat değil faturayı ödeyin!

NATO bombardımanına rağmen Libya lideri Muammer Kaddafi’nin direnmeyi sürdürdüğü günlerde ABD Savunma Bakanı Robert Gates, “Tarihin en büyük askeri ittifakı, nüfus yoğunluğu düşük bir ülkenin yetersiz silaha sahip rejimine karşı sadece 11 haftadır bir operasyon düzenliyor, ancak yine de birçok müttefikimiz cephanelerinin azalmasından yakınıp bir kez daha ABD’den yardım istiyor” dedi. Gates özetle şunları söyledi:

Türkiye de listede

“Bazı ülkeler Avrupa savunma bütçesindeki azalmaları Amerikalıların ödediği vergilerle kapatmak istiyor. Ancak ABD Kongresi’nin, giderek değerli hale gelen fonları, kendi savunmalarına yeterli kaynağı ayırmayan ülkelere ayırma iştahı ve sabrı tükeniyor. Bu şartlarda transatlantik ittifakın loş, hatta karanlık bir geleceğe ilerlemesi muhtemeldir. Ancak bunu değiştirmek de olası.”

New York Times, Gates’in konuşmasını değerlendirdiği yazısında, ABD’nin NATO’ya yeterince askeri ve ekonomik katkı yapmadığını düşündüğü ülkeler arasında, Almanya, Hollanda, Polonya, İspanya ve Türkiye’yi saydı. Gelecek ay emekliye ayrılacak olan Gates, veda mesajında da İspanya, Türkiye ve Hollanda’nın Libya’da kara hedeflerini vurma misyonuna katılmalarını istemiş, Almanya ve Polonya’dan da “bir şekilde yardım” talep etmişti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya