Nasrallah'tan tehdit gibi açıklama

 Lübnan'ın iktidar partisi Hizbullah'ın Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Hz. Muhammed'e hakaret eden ABD yapımı filmin yayımlanması halinde olayların önünün alınamayacağını söyledi. Genelde halka açık toplantılara katılmayan Hizbullah lideri Hasan Nasrall

Nasrallah'tan tehdit gibi açıklama

 

Lübnan'ın iktidar partisi Hizbullah'ın Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Hz. Muhammed'e hakaret eden ABD yapımı filmin yayımlanması halinde olayların önünün alınamayacağını söyledi.
 
Genelde halka açık toplantılara katılmayan Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, yaptığı çağrıya olumlu yanıt vererek Beyrut'un dış kesiminde toplanan kalabalıklara hitap etti. Hasan Nasrallah, gösteriye katılımı teşvik eden Sünni, Şii ve Hristiyan din adamlarına ve çeşitli partilere teşekkür etti.
 
İslam dünyasında büyük infiale yol açan filmde İslam'a ve Hz. Peygamber'e hakaretler edildiğini belirten Nasrallah, bunun kabul edilemez olduğunu vurguladı. Hizbullah lideri, söz konusu filmin 15 dakikalık bölümünün gösterilmesinin, bütün dünyada büyük yankılara yol açtığını ve tamamının yayınlanması halinde olacakları kimsenin bilemeyeceğini belirterek, bunun kesinlikle engellenmesi gerektiğini belirtti.
 
Bu nedenle Lübnan'daki bütün gruplara çağrıda bulunduklarını kaydeden Nasrallah, ''Bugünkü gösteri dünya çapında yapılacak gösterilerin ilkidir. Her hükümet ya da devlet, filmin gösterildiği ve hakaretler içeren görüntülerin yer aldığı siteleri kapatmalıdır. ABD ifade özgürlüğü adına bu olaya farklı yaklaşıyor ama bu filmin tamamlanması önü alınmaz olaylara yer açar'' diye konuştu.
 
Hasan Nasrallah, bu konuda atılacak adımlarda geç kalınması durumunda benzer tecavüzlerin yolunun açılacağını, bunun sonucunu ise kimsenin kestiremeyeceğini sözlerine ekledi.
 
ABD karşıtı sloganlar atılan gösteride, Hz. Muhammed'e ithafen ''1 milyon ve 400 bin kişi senin hizmetindedir'' yazılı pankart dikkati çekti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya