NASA Mars görüntülerini yayınladı

NASA, Curiosity adlı robotunun Mars yüzeyine bastığı anların video görüntülerini ve siyah beyaz fotoğrafları yayınladı.Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Curiosity adlı robotunun Mars yüzeyine bastığı anları görüntüleyen iki buçuk dakikalık düşük

NASA Mars görüntülerini yayınladı

NASA, Curiosity adlı robotunun Mars yüzeyine bastığı anların video görüntülerini ve siyah beyaz fotoğrafları yayınladı.

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Curiosity adlı robotunun Mars yüzeyine bastığı anları görüntüleyen iki buçuk dakikalık düşük çözünürlükte video görüntülerini ve siyah beyaz fotoğrafları yayınladı.

NASA Jet Sevkıyatı biriminde çalışan bilim insanları ve mühendislerin mutluluk ve rahatlama görüntüleriyle başlayan görüntülerde, koruyucu ısı kalkanının düşüşü ve Mars krateri üzerindeki kablolar sayesinde robotun toz bulutu içinde yüzeye inişi gösteriliyor.

Videonun tam çözünürlüklü halinin farklı öncelikler nedeniyle yayınlanmasının zaman alacağını belirten uzmanlar, o görüntülerin ''mükemmel'' olduğunu belirtiyor.

NASA'lı yetkililer, Mars'ın yüzeyine robotu koordinatlarına tamamen uygun biçimde yerleştirmenin ve gezegenin yüzeyini, gün batımınındaki dağı, en önemlisi ise kızıl gezegenin atmosferine Curiosity'nin gerilim dolu dalışını gösteren grenli, siyah beyaz fotoğraflar çekmenin mutluluğunu yaşıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya