Müslümanlara çocuk sınırlaması!

Myanmar'ın Rakhine eyaleti makamları, bölgedeki Müslüman Rohingya aileleri için 2 çocuk sınırlaması getirdi. Uygulamayla Rohingyalarla komşuları Budistler arasında yaşanan şiddet olaylarının önüne geçileceği savunuluyor. Yeni kural Müslüman nüfusun Budist

Müslümanlara çocuk sınırlaması!
Myanmar'ın Rakhine eyaleti makamları, bölgedeki Müslüman Rohingya aileleri için 2 çocuk sınırlaması getirdi. Uygulamayla Rohingyalarla komşuları Budistler arasında yaşanan şiddet olaylarının önüne geçileceği savunuluyor.
 
Yeni kural Müslüman nüfusun Budistlerden daha fazla olduğu, Bangladeş sınırındaki Buthidaung ve Maundaw ilçelerinde uygulanacak. Ayrıca bölgede Müslümanlar arasındaki çok eşliliğe de yasak getiriliyor.
 
Rakhine eyaleti sözcüsü Win Myaing, yeni uygulamanın geçen hafta, bölgedeki şiddet olaylarının önünü almak için hükümetin görevlendirdiği komisyonun tansiyonu düşürmek için yaptığı önerilerden sonra kabul edildiğini söyledi. Myaing, komisyonun şiddeti engellemek için Müslüman nüfusun artışının durması ve aile planlama politikası önerdiğini kaydetti.
 
Ülkede geçen yıldan bu yana Budistlerle Müslümanlar arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya