Müslümanlar tecavüz kamplarında

 Myanmar'ın Arakan bölgesinde, bazı Müslüman kadınların askeri kamplarda ordu tarafından seks kölesi olarak çalıştırıldığı iddia edildi. Myanmar'da Rohingyalı Müslümanların sadece Budistler tarafından kötü muamele ve şiddete maruz kalmadıkları aynı zamand

Müslümanlar tecavüz kamplarında

 

Myanmar'ın Arakan bölgesinde, bazı Müslüman kadınların askeri kamplarda ordu tarafından seks kölesi olarak çalıştırıldığı iddia edildi.
 
Myanmar'da Rohingyalı Müslümanların sadece Budistler tarafından kötü muamele ve şiddete maruz kalmadıkları aynı zamanda ordu tarafından kurulan askeri kamplarda seks kölesi olarak çalıştırıldıkları ve tecavüze uğradıkları iddia edildi.
 
"Vice" internet sitesi adına Arakan bölgesindeki Sitve kasabasına giden gazeteci Assed Baig, Myanmar'da askeri kamplarda seks kölesi olarak çalıştırılan Rohingyalı kadın ve kız çocukların korkunç hikayesini anlattı.
 
Arakan bölgesinde, evlerinden ve yurtlarından edilen Rohingyalı Müslümanların yaşamak zorunda bırakıldıkları kampların büyük bir bölümünün Sitve kasabasında yer aldığını belirten Baig, Müslümanların bu kamplarda maruz kaldıkları zorlukları haber yapmak için gittiği bölgede korkunç bir gerçekle karşılaştığını belirtiyor.
 
ILO SORUŞTURMA İSTEDİ
 
Myanmar'a gittiğinin ilk haftasında Sitve'de bazı Rohingyalı Müslüman kadınların askeri bir kampta zorla tutulduğunu öğrendiğini belirten gazeteci Assed Baig, "Arakan bölgesinden gelen Müslüman kadınların, Myanmar ordusu tarafından askeri bir kampta tutulduğuna dair güçlü kanıtlar olduğunu öğrendim. Bu kanıtlar ve veriler Uluslararası Çalışma Örgütü'ne (ILO) ulaştırıldı. Söz konusu kanıtlardan yola çıkan ILO, Mymanmar hükümetinden bu konuda bir soruşturma başlatmasını ve tutsak kadınların serbest bırakılmasını talep etti."
 
20 KADIN VE 3 ÇOCUK
 
Görgü tanıklarından, Sitve'nin 5 kilometre dışında Myanmar ordusunun 270'inci Alay Komutanlığı'na ev sahipliği yapan askeri üste, 20 Müslüman kadın ve 8 yaşından küçük 3 çocuğun tutulduğunu öğrendiğini belirten Baig şunları anlatıyor: "Görgü tanıklarından Emine, birgün kampın yakınından geçerken, kendisine seslenen kadınlar olduğunu duymuş. Emine'nin Müslüman olduğunu öğrenen kadınlar, yardım için yalvararak başlarından geçen korkunç olayları anlatmışlar. Müslüman kadınlar, her gün birçok askerin kampa gelerek kendilerine tecavüz ettiğini belirtmiş."
 
Ailelerinin bu durumdan haberdar olmadığını belirten askeri kamptaki kadınların geçtiğimiz yıl Haziran ayındaki olaylar sırasında buraya getirildiklerini ifade etmişler.
 
'BİZİ ÖLDÜRÜRLER...'
 
Myanmar'ın Bağımsızlık Günü törenlerinde askerlerin büyük bir kısmı kutlamalar için kamp dışına çıkınca Emine, Müslüman kadınlarla yeniden bağlantı kurmuş. Kadınlar askeri kampta yaşadıklarını şu cümlelerle dile getirmiş: "Uzun zamandan beri bu kamplarda tutululuyoruz. Bugün bizi rahat bıraktılar çünkü özel bir misafirleri var. Burada tutulduğumuz etrafa yayılırsa, bizi öldürürler."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya