Müslümanlar Şiddete Karşı

Nüfusunun büyük çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğu ülkelerde yapılan bir kamuoyu araştırmasında,

Müslümanlar Şiddete Karşı

Nüfusunun büyük çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğu ülkelerde yapılan bir kamuoyu araştırmasında, bu ülkelerde İslam'ın savunulması için sivillerin hedef alındığı intihar saldırıları ya da başka şiddet eylemlerine başvurulmasına verilen desteğin azaldığı ortaya çıktı.

Pew Araştırma Merkezi adlı Amerikan kuruluşu tarafından 47 Müslüman ülkede yapılan araştırmaya göre, 2002'ye göre bu tür eylemlere verilen destek, Bangladeş ve Pakistan'da yüzde 24, Ürdün'de yüzde 20 ve Endonezya'da yüzde 16 azaldı.

Lübnan'da halkın yüzde 34'ünün intihar saldırıları düzenlenmesini bazen ya da genellikle haklı bulduğu belirtilen araştırmada, 2002'de Lübnan'da bu görüşteki Müslümanların oranının yüzde 74 olduğu belirtildi. Filistin'de ise diğer ülkelerin aksine, halkın yüzde 70'inin sivillerin hedef alındığı intihar saldırılarının düzenlenmesinin bazen ya da genellikle haklı olduğunu düşündüğü ortaya çıktı.

Türkiye, Hamas ve Hizbullah'a olumlu bakmıyor

Araştırmada, Hamas ve Hizbullah'ın Orta Doğu ve Asya'daki Müslümanların gözünde olumlu bir imaja sahip oldukları belirtilirken, Türkiye'deki Müslümanların diğer ülkelerdekilerin aksine bu iki örgüt hakkında olumsuz fikirlere sahip olduğu kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya