Müslüman kızı taşladılar...

İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre, kendisinden bir haftadır haber alınamayan 19 yaşındaki Katya Koren adlı Müslüman kızın cansız bedeni, kaybolmasından bir hafta sonra yaşadığı köyün yakınlarındaki bir ormanlık alanda gömülü olarak bulundu.Poli

Müslüman kızı taşladılar...

İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre, kendisinden bir haftadır haber alınamayan 19 yaşındaki Katya Koren adlı Müslüman kızın cansız bedeni, kaybolmasından bir hafta sonra yaşadığı köyün yakınlarındaki bir ormanlık alanda gömülü olarak bulundu.

Polisin başlattığı soruşturmada, genç kızın taşlanarak öldürüldüğü ortaya çıktı. Arkadaşları tarafından ‘modaya uygun’ giyindiği ve bir güzellik yarışmasına katılarak 7’inci olduğu öğrenilen Koren’in bu nedenle şeriat kurallarına göre recm cezasına çarptırıldığı anlaşıldı.

‘ŞERİATI UYGULADIK, PİŞMAN DEĞİLİM’

Soruşturma çerçevesinde 3 Müslüman genç gözaltına alındı. Zanlılardan 16 yaşındaki Bihal Gaziev, şeriat kurallarını uyguladıklarını ve pişman olmadığını söyledi.

BAŞKA RECM CEZALARI DA VAR

Uluslararası Af Örgütü’nün Nisan ayında yayınladığı rapora göre 2010 yılında dünya çapında recm cezası uygulanmamıştı.

Bununla birlikte İran, Nijerya ve Pakistan’da recm cezasına çarptırılan kişiler olduğuna dair haberler var. Bunlardan en tanınmış olanı geçen yıl İran’da recm cezasına çarptırılan Sakine Aştiani’ydi. Başlatılan uluslararası kampanya sonrasında Aştiani’nin cezası ertelenmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler