Müslüman düşmanı yine konuştu!

Müslümanları fişlemeyi önerdi!

Müslüman düşmanı yine konuştu!
ABD’de Cumhuriyetçi Parti’nin muhtemel başkan adayı  Donald Trump, ülkede yaşayan Müslümanların terörle mücadele kapsamında  fişlenmesini “ciddi bir şekilde” düşünmeleri gerektiğini söyledi. 

ABD’de kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçilerin  olası başkan adayı Trump, telefonla katıldığı CBS televizyonundaki programda yine  Müslümanları hedef alan açıklamalarda bulundu.

Programda, geçtiğimiz hafta sonu Orlando’da meydana gelen saldırının  ardından ülkede terör olaylarının önlenmesine yönelik atılacak adımlar  konuşulurken Trump’a daha önce ülkedeki Müslümanların fişlenmesi önerisi  hatırlatıldı.

Trump, daha önceki açıklamalarının arkasında durarak, şunları  kaydetti:

“Fişlemenin, ülke olarak üzerinde durmaya başlamamız gereken bir şey  olduğunu düşünüyorum. Diğer ülkeler bunu yapıyor. İsrail’e bakın, diğerlerine  bakın bunu yapıyorlar ve başarılı bir şekilde uyguluyorlar. Fişleme kavramından  nefret ediyorum ama sağduyulu olmaya başlamamız gerekiyor, aklımızı  kullanmalıyız”.

Fişleme seçeneğine “ciddi bir şekilde” yönelmeleri gerektiğini dile  getiren Trump, “Bunu diğer ülkeler yapıyor, bu yapılacak, kötü bir şey değil.”  ifadesini kullandı.

Trump, ayrıca ülkedeki Müslüman toplumunun, şüpheli gördüklerini  yetkililere bildirmediği iddiasında bulundu.

ABD’deki camilerin kontrol altında tutulmasının gerekliliğini de dile  getiren Trump, buna Avrupa’dan örnek vererek Fransa’nın camileri kapattığını  anlattı.

Trump, daha önce de 2015 sonunda San Bernardino’da meydana gelen  saldırının ardından Müslümanların ABD’ye girişinin yasaklanması, ülkedeki  Müslümanların ve camilerin takip edilmesi gerektiğini söylemişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler