Muhaliflerden, Ruslara şok!

Muhaliflerin, Rusya'nın İdlib kentine bağlı Salkin kasabasına Şubat ayında balistik füzelerle düzenlediği saldırı sonucunda patlamayan füzeleri imha etmeye başladığı bildirildi. Suriye'de uygulanan kısmi ve geçici ateşkesten önce Rusya'nın Lazkiye'deki li

Muhaliflerden, Ruslara şok!

Muhaliflerin, Rusya'nın İdlib kentine bağlı Salkin kasabasına Şubat ayında balistik füzelerle düzenlediği saldırı sonucunda patlamayan füzeleri imha etmeye başladığı bildirildi.
Suriye'de uygulanan kısmi ve geçici ateşkesten önce Rusya'nın Lazkiye'deki limanından İdlib'de muhaliflerin denetimindeki bölgelere yönelik attığı uzun menzili balistik füze yerleşim yerlerine düşmüştü. 


Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı uzmanlar patlamayan füzeyi parçalara ayırıp, içinde bulunan patlayıcıları çıkararak imha etti. Özgür Suriye Ordusu bomba imha uzmanı Bedir Hazel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rusya ve Esed güçlerinin ellerinde bulunan bütün ağır silahları masum halkın üzerinde denediklerini söyledi.


Bombanın Lazkiye'deki limandan atıldığını belirten Hazel, şöyle devam etti:
''Biz sivillere zarar verilmemesi için bu füzeyi önce inceledik, daha sonra da büyük bir titizlikle söktük. Füzeden çıkardığımız patlamayan bombaları özel bir yere alarak onları muhafaza altına aldık. Yerleşim yerine düşen füzede yüzlerce misket bombası vardı ve bunlar her an patlayabilirdi. Biz de hayatımızı riske atarak füzeyi söktük.''


- ''Füzeden 500 misket çıktı'' -
 Konusunda uzman ekiplerin büyük bir titizlikle füzeyi inceledikten sonra parçalara ayırdığını dile getiren Hazel, şunları söyledi:
''Ayırma esnasında füzeden 500'e yakın patlamamış misket bombası çıktı. Eğer bu bomba patlamış olsaydı onlarca sivil yaşamını yitirecekti. Rusya ve Esed hiçbir zaman çocuk, kadın ve yaşlı demeden bütün sivilleri katletmeye devam ediyor. Buraya bir füze düştü patladı. Evin çatısına düşen bu füze ise patlamadı. Rusya terörle mücadele ettiğini söylüyor fakat füzeleri yerleşim yerine atıyor. Burada çocuklar ve kadınlar var.''

Hazel, Rusya'nın daha önce de Selkin kasabasına balistik füzelerle saldırdığını ve 40 kişinin yaşamını yitirdiğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya