"Müdahale olursa o ülke yok olur!"

İran Devrim Muhafızları Komutanı Muhammed Ali Caferi, ABD'nin Suriye'ye olası bir askeri müdahalesinin İsrail'in yok olmasıyla sonuçlanacağını söyledi. Suriye'ye askeri müdahale tartışmaları hakkında Tasnim Haber Ajansı'na konuşan Caferi, "Uzun yıllardır

"Müdahale olursa o ülke yok olur!"
İran Devrim Muhafızları Komutanı Muhammed Ali Caferi, ABD'nin Suriye'ye olası bir askeri müdahalesinin İsrail'in yok olmasıyla sonuçlanacağını söyledi.
 
Suriye'ye askeri müdahale tartışmaları hakkında Tasnim Haber Ajansı'na konuşan Caferi, "Uzun yıllardır bölgedeki terörist grupları destekleyip silahlandırarak direniş eksenini kırmaya çalışan ABD ve müttefikleri, şimdi de Suriye'de onlar adına savaşan teröristlerin kayıp vermelerinin ardından askeri tehditlerde bulunmaya başladı. Ancak Siyonistler şunu iyi bilsin ki ABD'nin Suriye'ye olası bir askeri müdahalesi İsrail'in yok olmasıyla sonuçlanacaktır" diye konuştu.
 
"ABD, EN UTANÇ VERİCİ YENİLGİSİNİ TECRÜBE EDECEK"
 
"ABD, Afganistan ve Irak'taki acı tecrübelerin ardından Suriye'ye askeri müdahalede bulunursa yenilgi dominosunu tamamlayacak ve tarihinin en utanç verici yenilgisini tecrübe edecektir" uyarısında bulunan Caferi, "Suriye'nin ABD için ikinci Vietnam olacağını" söyledi. Suriye rejiminin kimyasal silah kullandığı iddialarının, ABD'nin ürettiği bir saldırı bahanesi olduğunu ifade eden Caferi, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dünya halkı özellikle Müslümanlar ABD'nin Irak'a askeri müdahalede bulunmak için öne sürdüğü yalanları hala unutmadı. ABD, kitle imha silahları bulunduğu bahanesi ile Irak'a saldırmış ve binlerce masum Iraklı sivilin katledilmesinin ardından yıllar sonra istihbarat bilgilerinin yanlış olduğunu söyledi."
 
Caferi, Suriye'ye askeri müdahaleye destek veren bölge ülkelerini, "Bu ülkeler şunu çok iyi bilsin ki bu savaş sevdasının yakacağı ateş Suriye sınırları içerisinde kalmayacak ve tüm savaş destekçilerini saracaktır" sözleriyle uyardı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya