Mucize kurtuluş! Böcek yiyerek kurtuldular

Tanzanya'nın kuzeybatısındaki Şinyanga kentinde bir  madende 41 gün göçük altında kalan 5 işçinin kurtarıldığı bildirildi.   Şinyanga polis amiri Justus Kamugişa, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, madende yaklaşık 120 metre derinlikte bulunan bir tünelin

Mucize kurtuluş! Böcek yiyerek kurtuldular
Tanzanya'nın kuzeybatısındaki Şinyanga kentinde bir  madende 41 gün göçük altında kalan 5 işçinin kurtarıldığı bildirildi.
 
Şinyanga polis amiri Justus Kamugişa, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, madende yaklaşık 120 metre derinlikte bulunan bir tünelin, 5 Ekim'de  çökmesi sonucu yer altında mahsur kalan 5 maden işçisinin kurtarıldığını söyledi.
 
Kamugişa, hastaneye kaldırılan maden işçilerinin durumlarının kritik  olduğunu belirtirken, Şinyanga bölge hastanesinin doktoru Joseph Ngowi, işçilerin  hayatta kalmasını mucize olarak nitelendirdi. Ngowi, "Normalde, sağlıklı bir  insan gıdasız yaklaşık 14 gün yaşayabilir. Göçük altında kalan işçiler, mahsur  kaldıkları çukurda buldukları böcekleri yiyerek 41 gün boyunca hayatta kalmayı  başarmışlar" dedi.
 
- Böcek yemeyi reddeden işçi açlıktan öldü
 
Maden işçilerinden Chacha Wambura da yer altında geçen ilk yedi günden  sonra ümitlerini kaybettiklerini, ancak daha sonra güneş ışığının sızdığı bir  çatlak ve etrafında su keşfettiklerini belirtti.
 
"Hayatta kalmak için hamam böceği, kurbağa ve tünelleri desteklemek  için kullanılan direklerin kabuklarını yedik. Pis de olsa kasketlerimize  doldurduğumuz suları içtik" diyen Wambura, beraberlerindeki bir işçinin böcek  yemeyi reddettiğini ve açlıktan öldüğünü söyledi.
 
Şinyanga'daki madende meydana gelen göçükte mahsur kalan toplam 20  işçiden 14'ü daha önce kurtarılmıştı.
 
Yetkililer, kazadan 6 gün sonra göçük altında mahsur kalan işçileri  kurtarmanın imkansız olduğunu açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler