Mısır'ın yüzde 22'si hepatit C'li

 Örgütün, resmi internet sitesinden yayımlanan raporda, hepatit C virüsünün yılda 165 bin Mısırlıya bulaştığı belirtilerek, virüsün taşıma ortalaması bakımından dünya genelinde ilk sırada yer aldığı kaydedildi.  İskenderiye Üniversitesi, sindirim sistemi

Mısır'ın yüzde 22'si hepatit C'li

 

Örgütün, resmi internet sitesinden yayımlanan raporda, hepatit C virüsünün yılda 165 bin Mısırlıya bulaştığı belirtilerek, virüsün taşıma ortalaması bakımından dünya genelinde ilk sırada yer aldığı kaydedildi. 

 

İskenderiye Üniversitesi, sindirim sistemi ve karaciğer hastalıkları profesörü Hilmi Abaza da yaptığı açıklamada, halkın büyük bir kısmının taşıyıcısı olduğu hepatit C virüsünün hafife alınmaması konusunda uyardı. 

 

Abaza, ''Konunun uzmanları olarak 'bir saatli bomba' niteliğinde gördüğümüz bu hastalığa karşı yeni kurulacak hükümetten daha kapsamlı çalışmalar bekliyoruz'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya