Mısır'dan Umre duyarlılığı: Gazze'ye kapıları...

Mısır'ın, Gazze'nin dış dünyaya açılan tek kapısı olan Refah Sınır Kapısı'nı yarın umre yolcuları için 2 günlüğüne açacağı bildirildi.Sınır Kapıları İdaresi Müdürü Mahir Ebu Subhe, Mısır yönetiminin yarından itibaren iki gün boyunca 800 umre yolcusu için

Mısır'dan Umre duyarlılığı: Gazze'ye kapıları...

Mısır'ın, Gazze'nin dış dünyaya açılan tek kapısı olan Refah Sınır Kapısı'nı yarın umre yolcuları için 2 günlüğüne açacağı bildirildi.

Sınır Kapıları İdaresi Müdürü Mahir Ebu Subhe, Mısır yönetiminin yarından itibaren iki gün boyunca 800 umre yolcusu için Refah Sınır Kapısı'nı çift taraflı açacağını söyledi.

Ebu Subhe, Mısır yönetiminin kendilerine umre yolcusu dışında hiç kimsenin geçişine izin vermeyeceklerini bildirdiğini kaydetti.

Mısır, 3 Temmuz 2013'teki darbenin ardından, İsrail'in ablukası nedeniyle Gazze'nin dünyayla tek bağlantı noktası durumundaki Refah Sınır Kapısı'ndan geçişlere istisnai durumlarda ve süre sınırlaması koyarak izin veriyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler