Mısır'da tansiyon yükseliyor: 127 ölü!

Mısır güvenlik güçlerinin Başkent Kahire'nin Rabiatül Adeviyye Meydanında darbe karşıtı halka müdahale ettiği, bazı bölgelerden göstericilere keskin nişancıların ateş açtığı ve 127 kişinin hayatını kaybettiği, 5 bin kişinin de yaralandığı bildirildi.Başta

Mısır'da tansiyon yükseliyor: 127 ölü!

Mısır güvenlik güçlerinin Başkent Kahire'nin Rabiatül Adeviyye Meydanında darbe karşıtı halka müdahale ettiği, bazı bölgelerden göstericilere keskin nişancıların ateş açtığı ve 127 kişinin hayatını kaybettiği, 5 bin kişinin de yaralandığı bildirildi.Başta Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile telefonla görüşen Başbakan Erdoğan da Mısır'daki müdahaleyle ilgili uluslararası temaslara başladı. Bu arada Mısır'daki olaylar sırasında Mısır güvenlik güçlerinin darbe karşıtlarına müdahalesini görüntüleyen basın ekibi gözaltına alındı.

Meydandaki sahra hastanesi kaynaklarından alınan bilgiye göre, göstericilere açılan ateş sonucunda şu ana kadar ölenlerin sayısı 127'ye ulaştı.

Gösterileri organize eden Darbe Karşıtı Koalisyon Sözcüleri, bazı bölgelerden göstericilere rastgele ateş açıldığını ve keskin nişancı ateşinin başladığını kaydettiler.

Bölgedeki canlı yayının kesildiği, bölgede mobil telefon şebekesinin sinyal kesici araçlarla engellendiği ve meydandaki canlı yayının da kesildiği bildirildi.

Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarında müdahale sürerken, helikopterlerlerin alan üzerinde alçak uçuş yapıltığı belirtiliyor. Nahda meydanındaki çadırların zırhlı birlikler eşliğinde gelen güvenlik kuvvetlerince yıkılmaya başlandığı öğrenildi.

"SOKAKLARA ÇIKIN" ÇAĞRISI

Mısır Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanındaki göstericilere destek için Mısırlılardan "sokaklara dökülmelerini" istedi.

TÜRKİYE MISIR İÇİN DEVREDE

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Mısır güvenlik güçlerinin darbe karşıtlarına müdahalesi olaylarını yakından takip ediyor. Başbakan Erdoğan, Kahire'deki Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarında günlerdir darbe karşıtı gösteri yapan halka yönelik Mısır güvenlik güçlerinin müdahalesi hakkında erken saatlerinde bilgilendirdi.

Başta Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile telefonla görüşen Başbakan Erdoğan, uluslararası temaslara başladı.

Şu anda Türkiye, Mısır'daki olaylarla ilgili yoğun bir diplomasi trafiği sürdürüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler